Πολύ χαμηλές προσδοκίες για το αυριανό Eurogroup

Πολύ χαμηλές προσδοκίες για το αυριανό Eurogroup

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Mε πολύ χαμηλές προσδοκίες θα προσέλθουν οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο αυριανό  Eurogroup στο Λουξεμβούργο. “Θα είναι σύντομη η συζήτηση” είπε ευρωπαίος αξιωματούχος και τόνισε ότι “το μπαλάκι είναι ξεκάθαρα στο ελληνικό γήπεδο”. Αύριο απλά θα γίνει μία ενημέρωση για το που βρισκόμαστε. 

Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι η ίδια πηγή τόνισε πως οι θεσμοί έχουν προχωρήσει “πολύ πολύ ουσιαστικά” από αυτό που ζητούσε η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου τονίζοντας ότι έχουν γίνει “τεράστιες κινήσεις” από την πλευρά των δανειστών. “Δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό είναι καλό αλλά σε αυτό το σημείο είμαστε τώρα.”

Οι διαφορές μεταξύ των Ελλήνων και των δανειστών δεν είναι μόνο στο δημοσιονομικό κενό αλλά και σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Συγκεκριμένα οι αλλαγές στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό που προωθούν οι θεσμοί γίνονται για το μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο μέλλον της ελληνικής οικονομίας. 

Σύμφωνα με τον ίδιο τον αξιωματούχο για να γίνει η συμφωνία χρειάζονται μέρες και μία σειρά από διαδικασίες για να μετατρέψουν την 5 σέλιδη πρόταση των θεσμών σε 40 σελίδες  Staff level agreement . Αυτό πρέπει να μεταφραστεί σε μία σειρά από γλώσσες που στην συνέχεια πρέπει να ψηφιστεί από μία σειρά κοινοβουλίων. “ υπάρχουν πάρα πολλά που πρέπει να γίνουν” είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή