Σαμαράς: Η κυβέρνηση μας πηγαίνει αιώνες πίσω

Σαμαράς: Η κυβέρνηση μας πηγαίνει αιώνες πίσω

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την θέση της Νέας Δημοκρατίας ότι η παραμονή στην Ευρώπη και το κοινό νόμισμα αποτελεί «εθνική, κόκκινη γραμμή» εξέφρασε την Παρασκευή ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς, σε ομιλία του στην προσυνδιάσκεψη της παράταξης στα Τρίκαλα.

«Δεν το θέλει ο Ελληνικός λαός. Και δεν πρόκειται, αυτό τους διατρανώνουμε απόψε από εδώ, δεν πρόκειται να τους αφήσουν οι ευρωπαϊκές δυνάμεις της χώρας, να βγούμε από την Ευρώπη και το ευρώ. Δεν θα τους το επιτρέψουμε, δεν θα το καταφέρουν, δεν το θέλει η Ευρώπη, δεν το θέλει κανείς. Αν αυτό έχουν στο μυαλό τους, λοιπόν, να το βγάλουν» τόνισε ο κ. Σαμαράς τονίζοντας πως κάποιοι ψήφισαν το ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύοντας ότι δεν είχαν τίποτε να χάσουν και πρόσθεσε: «Τώρα διαπιστώνουν κι αυτοί ότι έχουν ακόμα περισσότερα να χάσουν».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την πρότασή του για μια μεγάλη συνεννόηση θέτοντας ως προϋπόθεση την ριζική αλλαγή πολιτικής και τόνισε πως η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη αποτελεί εθνική κόκκινη γραμμή για τη ΝΔ.

«Αν δεν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να ταυτιστεί με την έξοδο από το ευρώ και την καταστροφή της χώρας, η πρότασή μας για «μεγάλη συνεννόηση» ισχύει ακόμα. Αλλά θα πάμε για συνολική αλλαγή πολιτικής. Ώστε να βγούμε από το αδιέξοδο που μας παγίδεψε και να σώσουμε ό,τι μπορεί ακόμα να σωθεί».

«Αν βγαίναμε από το ευρώ θα ζούσαμε τη χειρότερη καταστροφή που θα ζούσε η πατρίδα μας σε καιρό ειρήνης», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς, εκτιμώντας παράλληλα ότι σε περίπτωση Grexit, θα χανόταν μέσα σε λίγες εβδομάδες το μισό από το εισόδημα των πολιτών.

«Εμείς αγωνιζόμαστε για να σταθούν όλοι στα πόδια τους, αυτοί θέλουν όλη την Ελλάδα στα συσσίτια. Μας πηγαίνουν αιώνες πίσω», τόνισε ακόμη, αναφερόμενος στην δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Λαπαβίτσα, περί δελτίων τροφίμων.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι ακόμα και μία χρεοκοπία εντός ευρώ θα προκαλούσε ασφυξία, ενώ έκανε λόγο για κοροϊδία από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, όπως υποστήριξε, ο λογαριασμός για τον ελληνικό λαό συνεχώς ανεβαίνει.

Αναφερόμενος στο χρέος δήλωσε πως ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ είχε καταφέρει να σταματήσει την άνοδό του και είχε αρχίσει και η μείωσή του, έχει ξεκινήσει και πάλι να αυξάνεται.

Μάλιστα εξαπέλυσε επίθεση κατά του Γιάνη Βαρουφάκη λέγοντας πως τον έχει καταργήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός από τη διαπραγμάτευση, και είναι, παραμένει υπουργός Οικονομικών, χωρίς να διαπραγματεύεται. «Οι άνθρωποι παίζουν τη χώρα στα ζάρια και δεν πρόκειται να τους αφήσουμε» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή