Περισσότερα αντιλαϊκά μέτρα «βλέπει» το ΚΚΕ

Περισσότερα αντιλαϊκά μέτρα «βλέπει» το ΚΚΕ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμφωνία με περισσότερα μέτρα λιτότητας εναντίον των πολιτών προβλέπει το ΚΚΕ, μετά το προχθεσινό Eurogroup και τις ανακοινώσεις που πραγματοποίησε μετά τη συνεδρίαση ο κ. Γ. Βαρουφάκης. Σύμφωνα με τον Περισσό, ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε «τη νεότερη και πλέον αντιλαϊκή πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία το Συμβούλιο Δημοσιονομικής Πολιτικής θα ενεργοποιεί αυτόματες περικοπές στις κρατικές δαπάνες, μεταξύ των οποίων και σε μισθούς και συντάξεις, αν υπάρχει υπέρβαση στον κρατικό προϋπολογισμό». Από το ΚΚΕ επισημαίνουν ότι αυτή η πρόταση «επιδεινώνει» ακόμη περισσότερο την κατάσταση των πολιτών, καθώς αποτελεί ένα επιπλέον επιβαρυντικό μέτρο σε σχέση με τις «47+8 σελίδες» που έχουν ήδη γίνει γνωστές.

Στο ΚΚΕ εκτιμούν ότι η κυβέρνηση έχει αναγάγει σε σημαντικό ζήτημα το χρέος σαν «τυράκι στη φάκα της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας με τους δανειστές». Στον Περισσό θεωρούν ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την πίεση για διευθέτηση του δημοσίου χρέους προς τους Ευρωπαίους ως αντάλλαγμα το οποίο εντέλει θα παραχωρηθεί με κάποιου είδους -περισσότερο ή λιγότερο σαφή- διατύπωση στο κείμενο της τελικής συμφωνίας από τους εταίρους. Και έτσι, η κυβέρνηση θα κατορθώσει να περάσει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και στους πολίτες μια συμφωνία, την οποία στον Περισσό προεξοφλούν ως σκληρή για την πλειονότητα των πολιτών. Υπενθυμίζεται ότι στο ΚΚΕ τάσσονται παγίως υπέρ της μονομερούς διαγραφής του χρέους και της ρήξης με την Ευρωπαϊκή Ενωση και την Ευρωζώνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή