Π. Καμμένος: Πάμε προς πολιτική λύση την προσεχή Δευτέρα

Π. Καμμένος: Πάμε προς πολιτική λύση την προσεχή Δευτέρα

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια πολιτική λύση σε ανώτατο επίπεδο στην έκτακτη ευρωπαϊκή σύνοδο της Δευτέρα «βλέπει» ο κ. Πάνος Καμμένος, πρόεδρος των ΑΝΕΛ, του μικρότερου εταίρου της δικομματικής κυβέρνησης. «Από τις συνομιλίες που είχα τις τελευταίες ώρες, πάμε προς λύση τη Δευτέρα», επεσήμανε από το Παρίσι όπου βρίσκεται ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας (9,89) ότι Γαλλία και ΗΠΑ ασκούν πίεση προς αυτή την κατεύθυνση. Ως προς τη φυγή καταθέσεων από τις τράπεζες, είδε πολιτικό δάκτυλο πίσω από το κλίμα που δημιουργείται και επανέλαβε πως «η Ελλάδα δεν εκφοβίζεται ούτε τρομοκρατείται ούτε απειλείται».

Ο κ. Καμμένος εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη διατήρηση της ενότητας της συμπολίτευσης, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τους ΑΝΕΛ. Αν και ανέφερε ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα στηρίξουν οποιαδήποτε πρόταση, προσέθεσε: «Βρίσκομαι συνεχώς σε συνομιλία με τον πρωθυπουργό. Την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης που έχει γίνει μέχρι αυτή τη στιγμή, μέχρι σήμερα στις 10 το πρωί, θα τη στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις και όλοι οι ΑΝΕΛ θα τη στηρίξουμε… Εμείς διαπραγματευτήκαμε όρθιοι από την πρώτη στιγμή, όρθιοι θα συνεχίσουμε».

Ο ίδιος απέκρουσε τις πιέσεις για μειώσεις στις συντάξεις, είτε αυτές είναι χαμηλές είτε υψηλές (σ.σ.: έχουν δώσει εισφορές, ανέφερε ο κ. Καμμένος) και επεσήμανε ότι η απάντηση στο ελληνικό πρόβλημα θα έρθει μέσα και από την πάταξη της διαφθοράς, ενώ δεν διαφοροποιήθηκε από την πρόθεση της κυβέρνησης να νομιμοποιήσει, μέσω εφάπαξ φορολόγησης, αδήλωτα κεφάλαια στο εξωτερικό. «Εδώ δεν υπάρχει περιθώριο να πληρώσει πλέον άλλο ο συνταξιούχος, ο εργαζόμενος και ο μικρομεσαίος… πρέπει να συνεργαστεί η Ευρώπη στο να πληρώσουν εκείνοι οι οποίοι λήστεψαν τη χώρα αλλά και την Ε.Ε., όπως για τα θέματα εξοπλισμών», ανέφερε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή