Ανασκευάζει ο Φλαμπουράρης για τον ΦΠΑ στα ξενοδοχεία

Ανασκευάζει ο Φλαμπουράρης για τον ΦΠΑ στα ξενοδοχεία

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο ΦΠΑ στα ξενοδοχεία θα αυξηθεί στο 23% από τον Σεπτέμβριο», τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός επικρατείας, προσθέτοντας πως το «μέτρο θα είναι προσωρινό μέχρι να πάρει ανάσα η οικονομία της Ελλάδας». Λίγη ώρα αργότερα πάντως, ανασκεύασε τις δηλώσεις του σημειώνοντας πως ήθελε να πει 13%, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα, αφού υπήρξαν πολλές αντιδράσεις.

Ο κ. Φλαμπουράρης μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό (MEGA), είπε πως ενδεχόμενη παράταση της δανειακής σύμβασης δεν θα είναι καλή εξέλιξη για την χώρα μας.

Αναφερόμενος στο ΦΠΑ, επισήμανε ότι όσον αφορά την ΔΕΗ θα παραμείνει στο 13% με τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον τομέα της εστίασης.

«Δεν πρόκειται να φέρουμε συμφωνία που θα προβλέπει την μείωση του ΕΚΑΣ και δεν θα έχει πρόβλεψη για μείωση του χρέους και δημοσιονομική χαλάρωση», πρόσθεσε ο υπουργός επικρατείας.

«Εμείς θα τους πάμε μέτρα που θα καλύπτουν τη διαφορά, αλλά αυτοί θα δείτε ότι δεν θα δεχτούν δημοσιονομική χαλάρωση και την πρότασή μας για το χρέος» είπε χαρακτηριστικά, ενώ θέλησε να τονίσει πως για φέτος υπάρχει συμφωνία με τους εταίρους, όμως για το 2016 η διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών είναι περίπου 450 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή