Ν. Ξυδάκης: Υπάρχει ζωή και εκτός ευρώ

Ν. Ξυδάκης: Υπάρχει ζωή και εκτός ευρώ

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

"Η Ελλάδα μεγαλούργησε επί 200 χρόνια. Με το ευρώ δεν νομίζω ότι έχουμε κάνει μεγάλα βήματα προόδου", δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών που δημοσιεύτηκε το Σάββατο.

Ο υπουργός ζητάει ψυχραιμία τονίζοντας ότι "δεν δικαιολογείται η υστερία. Δικαιολογείται ο σκεπτικισμός, ο υπολογισμός, να ζυγίσουμε τα υπέρ και τα κατά".

Ο κ. Ξυδάκης υποστηρίζει εν ολίγοις ότι υπάρχει ζωή και εκτός ευρώ, αναφέροντας ως παραδείγματα την Βρετανία, την Ελβετία και την Σουηδία.

"Η Ευρώπη υπήρχε πολύ πριν από το ευρώ και θα υπάρχει μετά. Έχουμε έναν πυρήνα ευρωπαϊκών κρατών και κάποια από αυτά πολύ προχωρημένα, που δεν έχουν κοινό νόμισμα. Είναι λιγότερο Ευρώπη η Ελβετία, η Σουηδία, σε σχέση με τη Σλοβενία; Η Βρετανία δεν είναι Ευρώπη; Είναι μεγαλύτερο το ζήτημα λοιπόν. Για εμάς έχει σημασία τι είναι καλύτερο για τον ελληνικό λαό και για την επιβίωσή του" καταλήγει ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή