Η απάντηση του ΔΝΤ για τις καταγγελίες Ρουμελιώτη

Η απάντηση του ΔΝΤ για τις καταγγελίες Ρουμελιώτη

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν κάνουμε σεμινάρια, από το 2006 μόλις 2 Έλληνες έχουν παρακολουθήσει ​τις Συνόδους του Ταμείου. 

Αυτό είναι το δια ταύτα της απαντητικής επιστολής του εκπροσώπου του ΔΝΤ κ. Gerry Rice σε σχετικό ερώτημα που του απηύθυνε ο Υφυπουργός Επικρατείας κ. Τέρενς Κουίκ, με αφορμή όσα κατήγγειλε στην Επιτροπή της Βουλής για το χρέος ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Ταμείο κ. Παν. Ρουμελιώτης.

Ο κ. Κουίκ είχε στείλει σχετικό ερώτημα προς το ΔΝΤ σχετικά με τις καταγγελίες Ρουμελιώτη περί σεμιναρίων για δημοσιογράφους προκειμένου να «περάσουν» οι θέσεις του ΔΝΤ στην κοινή γνώμη (σ.σ. τις οποίες αργότερα ο κ. Ρουμελιώτης επιχείρησε να ανασκευάσει). Από πλευράς Ταμείου, πάντως, ο κ. Rice σημειώνει ότι δεν διοργανώνονται σεμινάρια ενώ στο πρόγραμμα του Ταμείου, μέσω του οποίου προφανώς καλύπτονται τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής δημοσογράφων προκειμένου να παρακολουθήσουν την εαρινή ή την ετήσια Σύνοδο στην Ουάσιγκτον, από το 2006 και σε σύνολο περίπου 300 δημοσιογράφων από 90 χώρες περιλαμβάνονται και… δύο έλληνες.

​Σε δήλωσή του ο κ. Κουίκ, ευχαριστεί τον κ. Rice για την άμεση ανταπόκριση και προτρέπει «οι ίδιοι οι δύο  δημοσιογράφοι να δώσουν το όνομά τους, για να τελειώσει η συνολική λάσπη. Αν δεν το πράξουν, θα πρέπει πάλι να απευθυνθώ στο ΔΝΤ. Και αν το ΔΝΤ αρνηθεί να βοηθήσει, τότε ενοχοποιεί μία διαδικασία την οποία το ίδιο το Ταμείο παρουσιάζει ως θετική πρωτοβουλία του».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή