Δ. Παπαδημούλης: «Πρέπει να βγει λευκός καπνός»

Δ. Παπαδημούλης: «Πρέπει να βγει λευκός καπνός»

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δήλωσή του στην «Κ», ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, τονίζει ότι στις ώρες που απομένουν πρέπει να βγει «λευκός καπνός», για το κοινό συμφέρον Ελλάδας – Ευρωζώνης:

«Η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής, τη Δευτέρα, είναι θετική. Η Ευρωζώνη έχει κάθε συμφέρον να αποφύγει την αποσταθεροποίηση και τον ακρωτηριασμό και η ελληνική οικονομία και κοινωνία να τερματίσει μια πολύχρονη ύφεση και μονομερή λιτότητα και μια πολύμηνη αβεβαιότητα με μία λύση, που να βάζει φρένο στον κατήφορο και να ανοίγει προοπτικές ανάπτυξης, αλλά κι έναν δρόμο αλλαγών στις συστημικές παθογένειες της χώρας. Αυτή την ώρα απαιτείται, απ’ όσους διατυπώνουν δημόσιο λόγο, αίσθημα ευθύνης, μετρημένα λόγια, σοβαρότητα και η μέγιστη δυνατή συνεννόηση, προκειμένου να ηττηθούν το εμπόριο φόβου και οι σπεκουλαδόροι που επιδιώκουν να κερδίσουν μέσω της κινδυνολογίας.

Στις ώρες που απομένουν, ο Αλέξης Τσίπρας και οι άλλοι Ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες καλούνται να γεφυρώσουν με ρεαλισμό και αίσθηση ευθύνης τις εναπομένουσες διαφορές, οι οποίες δεν είναι πλέον τόσο μεγάλες.

Πρέπει να βγει “λευκός καπνός”, γιατί αυτό είναι το κοινό συμφέρον και της Ελλάδας και της Ευρωζώνης. Είμαι απολύτως σίγουρος ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός θα κάνει αυτό που πρέπει με αίσθηση ευθύνης, ρεαλισμού, πατριωτισμού και προστασίας του δημόσιου συμφέροντος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή