ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δημοκρατικό Κόμμα» από Αλ. Παπαδόπουλο

«Είναι σε εξέλιξη εδώ και ένα χρόνο πρωτοβουλία πολιτών από όλη την Ελλάδα με σκοπό τη δημιουργία ενός δημοκρατικού κόμματος», δήλωσε ο Αλέκος Παπαδόπουλος από την Κρήτη. (πηγή: CRETAPOST)
dimokratiko-komma-apo-al-papadopoylo-2089304

Ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Κωνσταντίνος Γάτσιος, θα ηγηθεί, σε πρώτη φάση, του νέου κόμματος που προανήγγειλε ο πρώην υπουργός Αλ. Παπαδόπουλος.

Η ανακοίνωση του νέου σχήματος, που φέρει επί του παρόντος τον προσωρινό τίτλο «Δημοκρατικό Κόμμα», έγινε στο Ηράκλειο της Κρήτης και ο κ. Παπαδόπουλος επιφυλάχθηκε να γνωστοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες τον προσεχή Σεπτέμβριο, καθώς τότε, όπως είπε, θα ανακοινωθούν η οργανωτική διάρθρωση του κόμματος, η διακήρυξη, το πρόγραμμα, η ονομασία και το έμβλημά του.

Ο πρώην υπουργός αποκάλυψε, επίσης, ότι οι διεργασίες για το συγκεκριμένο εγχείρημα έχουν αρχίσει τουλάχιστον έναν χρόνο νωρίτερα «από μια πρωτοβουλία πολιτών απ’ όλη την Ελλάδα, που έβαλε ως στόχο τη δημιουργία ενός πραγματικά νέου δημοκρατικού κόμματος» και πρόσθεσε ότι «στο εγχείρημα αυτό πρωταγωνιστεί σε όλα τα επίπεδα η νεότερη δρώσα γενιά με τη συνεπικουρία κάποιων παλιότερων». Με αυτό το σκεπτικό, άλλωστε, απηύθυνε έκκληση συστράτευσης στη νέα αυτή πολιτική προσπάθεια «σε όλους τους δημοκράτες πατριώτες του καθαρού λόγου, οι οποίοι νιώθουν την ανάγκη να γεννηθούν καινούργια πράγματα στη χώρα μας και είναι αντίθετοι στο να γίνει η Ελλάδα το ανάπηρο καθυστέρημα της Ευρώπης».

Διευκρίνισε, τέλος, ότι στο νέο εγχείρημα «δεν χωρούν τα είδωλα της λαϊκής πλάνης, καιροσκόποι και ιδεοληπτικοί, κυρίως δε εκφραστές και συνεχιστές διαλυτικού λαϊκισμού, όπου και να ενδημούν».