Παπαδημούλης: Η Κομισιόν πραγματοποιεί ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας

Παπαδημούλης: Η Κομισιόν πραγματοποιεί ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ταύτιση του γραφείου της Κομισιόν στην Αθήνα με τη συγκέντρωση της 18ης Ιουνίου αποτελεί ωμή παρέμβαση στην εσωτερική πολιτική κατάσταση της Ελλάδας» καταγγέλλει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης ο οποίος κατέθεσε ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητώντας διευκρινίσεις για συγκεκριμένη ανάρτηση της Κομισιόν στο twitter.

 

Στην ερώτησή του, ο κ. Παπαδημούλης αναφέρεται στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στις 18/06/2015 στην Αθήνα «από Έλληνες πολίτες με τη συμμετοχή βουλευτών της αντιπολίτευσης, κυρίως της ΝΔ, και με χαρακτήρα, σύμφωνα με τις δηλώσεις των ίδιων των συμμετεχόντων, "φιλοευρωπαϊκό" και ταυτόχρονα "αντικυβερνητικό"». Όπως επισημαίνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «την ίδια μέρα, στον επίσημο λογαριασμό της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, στο twitter, αναρτήθηκε φωτογραφία από τη συγκεκριμένη διαδήλωση, με ταυτόχρονη αναπαραγωγή του κεντρικού συνθήματος «Μένουμε Ευρώπη», εμφανίζοντας την Κομισιόν να υποστηρίζει συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους και να παρεμβαίνει, για άλλη μια φορά την τελευταία 5ετία, στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα της Ελλάδας».

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής υπογραμμίζει ότι η Κομισιόν έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες και όρια στην εξουσία της, και ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εάν «ήταν ενήμερη για την πολιτική παρέμβαση της αντιπροσωπείας της στην Ελλάδα και εάν ναι, με ποια διαδικασία πάρθηκε η εν λόγω απόφαση», καθώς επίσης εάν «θεωρεί ότι βοηθούν τέτοιες ενέργειες τη διαπραγμάτευση που διεξάγεται μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή