Λιου προς Λαγκάρντ: Να αναλάβουν όλοι το μερίδιο που τους αντιστοιχεί

Λιου προς Λαγκάρντ: Να αναλάβουν όλοι το μερίδιο που τους αντιστοιχεί

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου είχε τηλεφωνική επικοινωνία πριν λίγο με την διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, στην οποία τόνισε ότι «οι Ευρωπαίοι ηγέτες και το ΔΝΤ θα πρέπει να παραμείνουν έτοιμοι να κάνουν το μερίδιο που τους αντιστοιχεί» για την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα. Οπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, κατά την επικοινωνία τους «ο υπουργός Λιου και η διευθύντρια Λαγκάρντ σημείωσαν την ανάγκη όλες οι πλευρές να φτάσουν σε μία γρήγορη συμφωνία σε ένα σετ αξιόπιστων μεταρρυθμίσεων και επαρκούς χρηματοδότησης που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη εντός της Ευρωζώνης».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα ο κ. Λιου επικοινώνησε και με τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο επίσης εξέφρασε την ανάγκη οι εταίροι της Ελλάδας να κάνουν το μερίδιο που τους αντιστοιχεί, σε απάντηση στις τελευταίες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης – που τόνισε ότι πρέπει να είναι αξιόπιστες. Την Κυριακή, ο κ. Λιου μίλησε και στον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάιζελμπλουμ, τον οποίο προέτρεψε «να συνεχίσει όλες τις προσπάθειες με τους Ευρωπαίους εταίρους να στηρίξουν την Ελλάδα ώστε να βρει μία δίοδο για την επίτευξη συμφωνίας για την ανάκτηση της ανάπτυξης και τη βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών της Ελλάδας εντός της Ευρωζώνης». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή