«Ολοκληρωμένη συμφωνία» ζητεί η Χαριλάου Τρικούπη

«Ολοκληρωμένη συμφωνία» ζητεί η Χαριλάου Τρικούπη

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόσκληση για προώθηση της επίτευξης λύσης ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εταίρους της θα απευθύνει, το βράδυ, η κ. Φώφη Γεννηματά, η οποία θα μιλήσει στο Ευρωκοινοβούλιο. Η κ. Γεννηματά θα βρεθεί σήμερα στις Βρυξέλλες, τον πρώτο σταθμό της εκτός Ελλάδος, από τη στιγμή που αναδείχθηκε στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Εκτός από την ομιλία στο Ευρωκοινοβούλιο, θα έχει και σειρά συναντήσεων με στελέχη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ). Συγκεκριμένα, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς, τον πρόεδρο του ΕΣΚ κ. Σεργκέι Στανίσεφ και τον πρόεδρο της Κ.Ο. των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών – Δημοκρατών, κ. Τζιάνι Πιτέλα.

Την κ. Γεννηματά θα συνοδεύουν οι δύο ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης και Εύα Καϊλή. Σε γενικές γραμμές, η κ. Γεννηματά αναμένεται να κρατήσει τη γραμμή του ΠΑΣΟΚ όσον αφορά τις κυβερνητικές καθυστερήσεις των τελευταίων πέντε μηνών. Ωστόσο, οι επαφές πραγματοποιούνται υπό το φως των τελευταίων, ραγδαίων εξελίξεων στο πεδίο των διαπραγματεύσεων και είναι δεδομένο ότι στις συζητήσεις θα τεθούν επί τάπητος και οι πιθανές πολιτικές εξελίξεις, που είναι πιθανόν να δρομολογηθούν σε περίπτωση συμφωνίας. Στη Χαρ. Τρικούπη διατηρούν τις αποστάσεις τους από τα σενάρια που διακινούνται, ωστόσο είναι σαφές ότι για την ημέρα μετά τη συμφωνία, το ΠΑΣΟΚ θα κληθεί να λάβει αποφάσεις σχετικά με τη στάση που θα τηρήσει, αφενός έναντι της συμφωνίας, αφετέρου έναντι των υπόλοιπων πρωτοβουλιών που θα αναλάβει η κυβέρνηση.

Παρότι εκκρεμούν οι συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων για τη λήψη αποφάσεων, είναι σχεδόν βέβαιο, πια, ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει κοινοβουλευτικά τη συμφωνία με τους εταίρους, αφού νωρίτερα καταγγείλειτην κυβέρνηση για την πολύ σημαντική καθυστέρηση. Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις, από τη Χαρ. Τρικούπη ζητούσαν χθες από τον πρωθυπουργό «να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για μια ολοκληρωμένη συμφωνία, που θα εξασφαλίζει την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και θα δημιουργεί θετικές προοπτικές για την έξοδο από την κρίση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή