Παυλόπουλος: Σεβαστές οι υποχρεώσεις προς Ε.Ε.

Παυλόπουλος: Σεβαστές οι υποχρεώσεις προς Ε.Ε.

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πάγια θέση, την οποία διατύπωσε και στον χαιρετισμό του στην πρώτη επίσημη της «Επιτροπής Αλήθειας», ότι δηλαδή τα όποια συμπεράσματα δεν συνιστούν προσκόμματα στην πορεία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και στις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή της σε αυτήν και τους δημοσιονομικούς στόχους που έχει αναλάβει, επανέλαβε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, προς την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία και του ενεχείρισε τα προκαταρκτικά συμπεράσματα της Επιτροπής. Η κυρία Κωνσταντοπούλου, που έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο με μικρή καθυστέρηση, τόνισε ότι η Επιτροπή Αλήθειας έχει αναλάβει τον λογιστικό έλεγχο του χρέους, την αποκωδικοποίηση της διόγκωσής του, το να επικουρήσει το Κοινοβούλιο, το να συμβάλει στο δικαίωμα του ελληνικού λαού στην αναζήτηση της αλήθειας. Ευχαρίστησε, δε, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επειδή από την αρχή υπήρξε συμπαραστάτης αυτής της προσπάθειας.

Οπως προαναφέρθηκε, ο κ. Παυλόπουλος –που με έμφαση σημειώνει ότι η εντολή που ο ίδιος έχει από τη Βουλή και τον λαό είναι για παραμονή στον στενό πυρήνα της Ευρώπης– σχολίασε ότι οι εργασίες της Επιτροπής έχουν στόχο να βοηθήσουν την αδιατάρακτη πορεία της χώρας εντός Ευρώπης και Ευρωζώνης, και όχι να την παρεμποδίσουν, με την κ. Κωνσταντοπούλου να ανταπαντά ότι πρώτιστο μέλημα της Επιτροπής είναι να υπενθυμίσει ότι οι βασικότεροι κανόνες εντός της Ε.Ε. υπαγορεύουν τον απαραβίαστο σεβασμό των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή