Π. Παυλόπουλος: «Οι δημοκρατικές δυνάμεις δίνουν κοινή μάχη»

Π. Παυλόπουλος: «Οι δημοκρατικές δυνάμεις δίνουν κοινή μάχη»

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κοινή μάχη των δημοκρατικών δυνάμεων η παραμονή στην Ευρωζώνη, διεμήνυσε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Το μήνυμα ενότητας του κ. Παυλόπουλου προς «τη συντριπτική πλειοψηφία» των πολιτικών δυνάμεων, λίγες ώρες πριν από την κατάληξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και θεσμών, εστάλη κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου, μιας δηλαδή επίσης υπό καθεστώς μνημονίου χώρας, κ. Γιαννάκη Ομήρου.

«Στην Ελλάδα, αυτές τις κρίσιμες ώρες, δίνουμε μια μάχη και η συντριπτική πλειοψηφία των δημοκρατικών δυνάμεων τη δίνει από κοινού», διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσθέτοντας πως «παρά τις επιμέρους διαφορές που μπορεί να υπάρχουν, ο αγώνας είναι κοινός για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη».

Ο κ. Παυλόπουλος επεδίωξε να στείλει κι ένα μήνυμα ελπίδας, σχολιάζοντας ότι ύστερα από την πικρή εμπειρία των Μνημονίων, που την έζησαν και οι δυο λαοί, η Ευρώπη και η Ευρωζώνη θα αποκτήσουν τους μηχανισμούς εκείνους που θα τους επιτρέψουν στο μέλλον να αντιμετωπίσουν τις κρίσεις πολύ πιο αποτελεσματικά, «υπό όρους που ανταποκρίνονται στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες». Από την πλευρά του, ο κ. Ομήρου χαρακτήρισε το οικονομικό ως όχι μόνον ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό ζήτημα και επεσήμανε ότι «είναι ώρα ευθύνης κυρίως και για τους λεγόμενους θεσμούς και για τα ευρωπαϊκά συλλογικά θεσμικά όργανα».

Ως προς την ανοικτή «πληγή» του Κυπριακού, ο κ. Παυλόπουλος επέμεινε ότι «η λύση που θα δοθεί θα πρέπει να δημιουργεί ένα κράτος, με ενιαία κυριαρχία και ιθαγένεια, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει απρόσκοπτα μέσα στην Ε.Ε., μέσα στην Ευρωζώνη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή