Συνέχεια διαπραγματεύσεων υπό ασφυκτικά περιθώρια

Συνέχεια διαπραγματεύσεων υπό ασφυκτικά περιθώρια

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγο πριν τις 2 π.μ. (ώρα Ελλάδος) έληξε χωρίς αποτέλεσμα η δεύτερη – μέσα στο ίδιο 24ωρό – συνάντησή του Αλέξη Τσίπρα με τους επικεφαλής των θεσμών κ. Μάριο Ντράγκι της ΕΚΤ, κ. Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ και κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ της Κομισιόν μαζί με τους κ. Κλάους Ρέγκλινγκ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης και τον επικεφαλής του Eurogroup κ. Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ευρωπαίος αξιωματούχος  εξήγησε στην «Κ» ότι κατά την δίωρη συνάντηση που ξεκίνησε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης δεν υπήρξε πρόοδος, ενώ η ελληνική πλευρά σημείωνε μετά το τέλος της ότι «παραμένουμε σταθεροί στις θέσεις μας». Τα τεχνικά κλιμάκια θα συναντηθούν την Πέμπτη στις 7 π.μ. ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί εκ νέου με τους επικεφαλής των θεσμών στις 10 π.μ. της ίδιας ημέρας.

«Σκληρή δουλειά για τις επόμενες ώρες» είχε προαναγγείλει ο κ. Ντάισελμπλουμ αμέσως μετά την διακοπή των εργασιών του Eurogoup νωρίτερα το βράδυ της Τετάρτης με στόχο την εξεύρεση λύσης μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης, ώστε στις 2 μ.μ. της ίδιας ημέρας να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις τους οι υπουργοί Οικονομικών.

Του Eurogroup της Τετάρτης προηγήθηκε η πρώτη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τους επικεφαλής των θεσμών το μεσημέρι της Τετάρτης, η οποία χαρακτηρίστηκε από Ευρωπαίους αξιωματούχους ως «δύσκολη», ενώ πηγές άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο και για νέα έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης για την Ελλάδα είτε την Πέμπτη μετά τις εργασίες της προγραμματισμένης Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. ή την Παρασκευή.

Το παρόν αδιέξοδο ξεκίνησε αργά το βράδυ της Τρίτης, λόγω των παρατηρήσεων στην ελληνική πρόταση που έστειλαν οι θεσμοί χαμηλώνοντας τον πήχη των προσδοκιών, την ίδια στιγμή που ο Έλληνας πρωθυπουργός εξαπέλυε οργισμένη επίθεση εναντίον τους για «περίεργη στάση»

Δείτε και διαβάστε το χρονικό των τελευταίων κρίσιμων 24ώρων:

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή