Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη η Κίνα

Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη η Κίνα

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη ετάχθη χθες ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησής του με τον βασιλιά του Βελγίου Φίλιππο, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Πεκίνο, ο κ. Λι δήλωσε ότι η χώρα του «θέλει να δει την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, εκτιμώντας τις προσπάθειες διαφόρων πλευρών και επιθυμεί την επιτυχία της διαπραγμάτευσης», ενώ τόνισε ότι αυτές τις ημέρες «το ζήτημα του ελληνικού χρέους βρίσκεται σε μια κρίσιμη στιγμή».

Επισήμανε ότι η Κίνα αποδίδει μεγάλη σημασία στην ενίσχυση των σχέσεων με την Ε.Ε., ενώ υποστηρίζει «πάντοτε την πορεία της ευρωπαϊκής ενοποίησης και χαιρετίζει μια ευημερούσα, ενωμένη Ευρώπη και ένα ισχυρό ευρώ». Και κατέληξε λέγοντας ότι η χώρα του προτίθεται να καταβάλει κοινές προσπάθειες με την Ευρώπη για την πρόοδο των κινεζοευρωπαϊκών σχέσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή