ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος: «Οταν ανήκεις στην Ευρώπη, μένεις στην Ευρώπη»

paylopoylos-otan-anikeis-stin-eyropi-meneis-stin-eyropi-2089944

«Το μέλλον της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη» διεμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας σήμερα το απόγευμα σε μεταπτυχιακούς φοιτητές Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, που τον επισκέφθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Ανήκω σ’ εκείνους – εδώ και πάρα πολύ καιρό, αλλά ιδίως σήμερα – που πιστεύουν ότι όταν ανήκεις σε μία δημοκρατία και έναν πολιτικό πολιτισμό, τον δυτικό πολιτισμό, όταν ανήκεις σε μια οικογένεια στην οποία έχεις συμβάλει για να δημιουργηθεί, μέσα από το Πνεύμα, μέσα από τον Πολιτισμό, μέσα από την Δημοκρατία, όταν ανήκεις λοιπόν στην Ευρώπη, μένεις στην Ευρώπη. Και αγωνίζεσαι να την αλλάξεις. Δεν φεύγεις για να την αφήσεις να παίρνει έναν δρόμο, ο οποίος δεν ταιριάζει με το μέλλον και την προοπτική της» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος. Τα παραπάνω σημαίνουν πως «σήμερα η Ελλάδα δίνει αγώνα για να μείνει στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη. Όχι γιατί δεν ξέρουμε τα προβλήματά της, όχι γιατί δεν ξέρουμε ως λαός τι έχουμε υποστεί όλα αυτά τα χρόνια και από λάθη της Ευρώπης, αλλά γιατί εκεί είναι το μέλλον μας».

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε, επίσης, ότι «πρέπει να αγωνιζόμαστε να αλλάξουμε τα πράγματα, παραμένοντας σταθεροί στις αρχές και στις αξίες μας, παρά να εγκαταλείπουμε το σκάφος αναζητώντας διαδρομές και ορίζοντες που δεν ξέρουμε πού θα μας οδηγήσουν. Ή μάλλον ξέρουμε πού θα μας οδηγήσουν: Σ’ ένα άγνωστο, το οποίο σίγουρα θα είναι πολύ χειρότερο από εκείνο το οποίο αντιμετωπίζουμε σήμερα. Αλλά δεν είναι θέμα σιγουριάς, είναι θέμα ιδεολογίας, είναι θέμα συνέπειας για εμάς τους Έλληνες».

«Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, αγωνισθήκαμε έως σήμερα για να δημιουργηθεί το Πνεύμα, ο Πολιτισμός, η Δημοκρατία που διαπνέει, ή πρέπει να διαπνέει την Ευρώπη» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Θα αγωνισθούμε να πορευθεί η Ευρώπη μ' αυτό το Πνεύμα, μ' αυτό τον Πολιτισμό, μ' αυτές τις δημοκρατικές αξίες. Για να γίνει αυτό, θα μείνουμε στην Ευρώπη – να είσθε βέβαιοι για αυτό" διαβεβαίωσε ο κ. Παυλόπουλος.