Φ. Γεννηματά: Να μην επιμείνει η Ε.Ε. σε ακραίες αντιλήψεις

Φ. Γεννηματά: Να μην επιμείνει η Ε.Ε. σε ακραίες αντιλήψεις

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στάση αναμονής έως ότου γίνει γνωστό το σύνολο της συμφωνίας ανάμεσα σε κυβέρνηση και εταίρους τηρούν στη Χαρ. Τρικούπη. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος πριν από την όποια διαδικασία έγκρισης της συμφωνίας στη Βουλή, προκειμένου να αποφασιστεί από κοινού ποια στάση θα τηρηθεί σε μια πιθανή ψηφοφορία. Η κ. Φώφη Γεννηματά είναι ικανοποιημένη από τις πρώτες επαφές που είχε προχθές στις Βρυξέλλες, ωστόσο είναι ανήσυχη για τις τελευταίες εξελίξεις. Βρίσκεται, δε, σε επαφή με συνεργάτες και συνομιλητές της, προκειμένου να σχεδιάσει και τα βήματά της στο επόμενο χρονικό διάστημα. Είναι προφανές ότι οι όποιες κομματικές πρωτοβουλίες θα καθυστερήσουν.

Ως προς την πιθανή ψηφοφορία για τη συμφωνία, στη Χαρ. Τρικούπη τονίζουν πως αν επαναληφθεί ό,τι συνέβη χθες, που οι ΑΝΕΛ καταψήφισαν το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια, θα πρέπει να θεωρηθεί de facto απώλεια της δεδηλωμένης. Στις Βρυξέλλες όπου βρέθηκε η κ. Γεννηματά απηύθυνε ομιλία στη Σοσιαλιστική Ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου. Στην ομιλία της η κ. Γεννηματά κατήγγειλε τις κυρίαρχες πολιτικές στην Ε.Ε. οι οποίες «στηρίζονται στη λιτότητα, στην αμφισβήτηση των κοινωνικών δικαιωμάτων, σε αποφάσεις που απέχουν από τις ανάγκες και τις προσδοκίες του λαού». Αν η Σοσιαλδημοκρατία δεν παρέχει απαντήσεις, είπε η κ. Γεννηματά, «σύντομα ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα θα κάνει την εμφάνισή του σε ολόκληρη την Ευρώπη». Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε στις διαχωριστικές γραμμές (μνημόνιο – αντιμνημόνιο) που άλλαξαν τον πολιτικό χάρτη της Ελλάδας, τη στιγμή που η δημοσιονομική προσαρμογή «έπληξε βίαια τη μεσαία τάξη, πάνω στην οποία στηριζόταν και η δυναμική του ΠΑΣΟΚ». Αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στα επιτεύγματα των κυβερνήσεων 2009-2012 που, όπως είπε, επέτρεψαν αργότερα, κατά το 2014, την –με δειλά βήματα– επιστροφή στην ανάπτυξη. Επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για την πεντάμηνη τακτική του, η οποία βύθισε ξανά τη χώρα στην ύφεση. Η κ. Γεννηματά ζήτησε από την Ε.Ε. «να μην επιμείνει σε ακραίες αντιλήψεις που θα δώσουν προσχήματα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή