​Καμμένος: Έχασαν την έξωθεν καλή μαρτυρία. Θα υπάρξει συμφωνία

​Καμμένος: Έχασαν την έξωθεν καλή μαρτυρία. Θα υπάρξει συμφωνία

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά τα εκατέρωθεν τελεσίγραφα και τις τακτικές «take it or leave it», ο Υπουργός Άμυνας και πρόεδρος του μικρότερου κυβερνητικού εταίρου κ. Πάνος Καμμένος εμφανίζεται αισιόδοξος ότι, τελικά, θα επιτευχθεί συμφωνία.

Σύμφωνα με συνομιλητές του, ο κ. Καμμένος, που χθες συμμετείχε στη σύσκεψη της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας υπό τον Αλέξη Τσίπρα καθώς βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, σημείωσε ότι μία συμφωνία είναι εφικτή, αν και οι αποκλίνουσες απόψεις των θεσμών σε τεχνικό επίπεδο λειτουργούν αποτρεπτικά.

Ο ίδιος, εμφανίζεται να σχολιάζει πως μετά τη «σκληρή» πρόταση που κατέθεσε, τη Δευτέρα, η ελληνική πλευρά, οι επικριτές της Ελλάδας αλλά και όσοι μεθοδεύουν ένα Grexit έχουν χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία.

Ο κ. Καμμένος κάνει λόγο σε συνομιλητές του για μία νέα ελληνική πρόταση η οποία βρίσκεται στα όρια των προτάσεων των θεσμών και συζητείται. Ωστόσο, προβληματίζεται για το εάν αυτή θα μπορέσει να γίνει αποδεκτή σε τεχνικό επίπεδο, δεδομένων και των αποκλίσεων μεταξύ Επιτροπής και ΔΝΤ, ή τελικα θα τεθεί σε πολιτικό επίπεδο σε ένα Euro Summit, αμέσως μετά την αποψινή σύνοδο κορυφής της Ε.Ε.

Στους συνομιλητές του, ο κ. Καμμένος επαναλαμβάνει τη θέση ότι η όποια συμφωνία δεν μπορεί παρά να έχει ρητή αναφορά και στο ζήτημα της ρύθμισης του χρέους, κάτι που όπως επισημαίνει το ζητά όχι μόνον η Ελλάδα αλλά μπαίνει και ως ζήτημα από πλευράς ΔΝΤ προκειμένου να μείνει στο πρόγραμμα. Το ενδεχόμενο ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης να «εξαγοράσει» το μέρος του ΔΝΤ, προφανώς θα ήταν μία επιθυμητή εξέλιξη για την ελληνική πλευρά, ωστόσο μοιάζει να έχει μηδενικές πιθανότητες υλοποίησης.​

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή