Αιφνιδιασμός και παγωμάρα στις Βρυξέλλες

Αιφνιδιασμός και παγωμάρα στις Βρυξέλλες

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Αιφνιδιασμός και παγωμάρα απόψε στις Βρυξέλλες καθώς αξιωματούχοι των θεσμών δεν ήταν ενήμεροι για τις κινήσεις του πρωθυπουργού.

Ακόμη παραμένει ασαφές αν αύριο θα συγκλιθεί κανονικά το Eurogroup ή αν το πρόβλημα της παράτασης θα μπορούσε να λυθεί σε επίπεδο Euroworking Group. Σε οποιαδήποτε περίπτωση αξιωματούχοι σημειώνουν ότι το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για ολιγοήμερη παράταση θα πρέπει να περάσει από κοινοβούλια κρατών-μελών.

Οι πρώτες ενδείξεις απόψε στις Βρυξέλλες μιλάνε για ενδεχόμενες δυσκολίες στο να πάρει το πράσινο φως από τους υπουργούς Οικονομικών και από την Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αναρωτιούνται ακόμη απόψη πώς η κυβέρνηση θα μπροούσε να εφαρμόσει τη συμφωνία, σε περίπτωση που αυτή υπερψηφιστεί στο επερχόμενο δημοψήφισμα, τη στιγμή από το διάγγελμα του πρωθυπουργού και τις δηλώεσεις των υπουργών διαφαίνεται ξακάθαρα αρνητική στάση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή