Τα μεγάλα «όχι» των μικρών ανθρώπων

Τα μεγάλα «όχι» των μικρών ανθρώπων

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηταν τόσο βλοσυρός πάντα ο Κ. Καβάφης… Κρίμα να μη ζει, να χαμογελάσει κι αυτός λιγάκι. Να δει ο ποιητής τι γίνεται όταν το «μεγάλο όχι» το λες ξανά και ξανά. Πάρτε, ας πούμε, τον απεργό πείνας που στρουμπούλεψε, τον Γ. Μιχελογιαννάκη. «Καλημέρα σας, κ. Τσαπανίδου», είπε με το που ξαναβγήκε στον τηλεοπτικό αφρό. «Το μόνο αισιόδοξο σήμερα είναι το χρώμα του φορέματός σας, το πράσινο της ελπίδας».

Ακόμα και την απρόσμενη μπηχτή («μήπως είναι που σας θυμίζει το ΠΑΣΟΚ;»), ο βουλευτής την αντιπαρήλθε. Βιαζόταν, βλέπετε, να πει τους δανειστές «γαϊδούρια» που βασανίζουν τον Γ. Βαρουφάκη. «Τα γαϊδούρια… μπόουλινγκ να μην του κάνουνε!» φώναξε ο βουλευτής, κάνοντας άθελά του χιουμοριστικό στράικ. Και μετά, ακολούθησε το κομματικό μπούλινγκ: πύρινη επιστολή στον Αλ. Τσίπρα και μήνυμα πως την έδρα ο βουλευτής δεν την αφήνει.

Βλέπετε, για να ακουστεί το «όχι» πρέπει να έχεις έδρανο και μικρόφωνο. Γι’ αυτό και ο έτερος εκπρόσωπος των βουλευτών που τιμούν την 28η Οκτωβρίου, ο Αλ. Μητρόπουλος, προτιμά τα στούντιο. «Οι δανειστές έχουνε ξεσαλώσει», λέει κι ανησυχεί για το πώς θα πληρώσουν οι Ελληνες τους νέους φόρους, ίσως και για το πώς θα πληρώσει εκείνος τους παλιούς. Μαζί του στο μπλοκ της αιώνιας αντίρρησης, η Ραχήλ Μακρή δίνει «ραντεβού στα γουναράδικα» και ετοιμάζει «ένοπλο αγώνα». Καθώς ο Α. Βελουχιώτης δεν ευκολύνεται, στην Καστοριά την περιμένει ο αναρχικός βουλευτής Β. Διαμαντόπουλος που ήδη έστειλε μέσω facebook καρτ βιζίτ: «Το there is no alternative δεν μπορεί να έχει σφραγίδα αριστεράς», έγραψε. Οπότε, μετά την επιστολή του Γ. Μιχελογιαννάκη, μετά τον θούριο της Ραχήλ Μακρή, μετά το poke του Διαμαντόπουλου και τις φωνές του Αλ. Μητρόπουλου, ο Αλ. Τσίπρας θα πρέπει να έχει χορτάσει απ’ τα «μεγάλα όχι» των μικρών ανθρώπων. Λογικά, η απάντησή του θα πρέπει να μοιάζει με την κάρτα που γράφει «Τέλος» στις ταινίες της Φίνος Φιλμς. Μόνο που αν αργήσει κι άλλο η κάρτα να πέσει, αντί για τις καριέρες των μονίμως διαφωνούντων, θα τερματίσει την ευρωπαϊκή πορεία της μικρής μας χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή