Αποψη: Κίνδυνος εξαπάτησης του ελληνικού λαού

Αποψη: Κίνδυνος εξαπάτησης του ελληνικού λαού

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι προφανές ότι τα προτεινόμενα από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς μέτρα είναι δυσβάστακτα, οδηγούν σε ύφεση την οικονομία και σε περαιτέρω λιτότητα τον ελληνικο λαό, λιτότητα όμως που οφείλεται και στην πολιτική που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, τη λήψη δηλαδή πρωτίστως μέτρων οριζοντίων περικοπών προς εξυπηρέτηση του πελατειακού κράτους. Τα μέτρα αυτά, ωστόσο, εξασφαλίζουν στον ελληνικό λαό ένα minimum επιπέδου διαβιώσεως και προοπτική αναπτύξεως με την αλληλεγγύη των λοιπών ευρωπαϊκών κρατών. Αντίθετα, είναι παντελώς άγνωστο και αβέβαιο πού οδηγεί η μη αποδοχή των μέτρων αυτών και η έξοδος της χώρας από την ασφάλεια που προσφέρει ο ευρωπαϊκός μανδύας, τόσο από οικονομικής όσο και από γεωπολιτικής απόψεως.

Ενόψει αυτών, ο έχων την πολιτική ευθύνη πρωθυπουργός οφείλει να εξηγήσει με πληρότητα και σαφήνεια πού οδηγείται η χώρα σε περίπτωση μη αποδοχής των προτεινόμενων από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς μέτρων και να εγγυηθεί στον ελληνικό λαό, ως υπεύθυνος ηγέτης, ότι σε περίπτωση μη αποδοχής τους εξασφαλίζεται τουλάχιστον ισοδύναμο επίπεδο διαβίωσης και προοπτική αναπτύξεως. Επίσης, να εγγυηθεί την ασφάλεια των συνόρων της χώρας.

Εάν δεν το πράξει, τότε το ερώτημα που τίθεται στον ελληνικό λαό δεν έχει διαύγεια και σαφήνεια ούτε τα απαιτούμενα κριτήρια για να τον οδηγήσει σε ασφαλή κρίση ως προς την απάντησή του. Ως εκ τούτου, το ερώτημα αυτό οδηγεί απλώς στην εξαπάτηση του ελληνικού λαού.

* Πρώην πρωθυπουργός, τέως πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή