Φ. Γεννηματά: Οδεύουμε σε περιπέτεια

Φ. Γεννηματά: Οδεύουμε σε περιπέτεια

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον δρόμο της απομόνωσης και των αδιεξόδων έχουν επιλέξει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, σύμφωνα με τη Φώφη Γεννηματά. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι ο κ. Τσίπρας αγνόησε την έκκλησή της για συνεννόηση και βοήθεια από τους Σοσιαλδημοκράτες ηγέτες και, αντ’ αυτού «ισχυρίζεται υποκριτικά ότι θα συνεχίσει τον διάλογο και τη διαπραγμάτευση με αυτούς που σήμερα καταγγέλλει και υβρίζει ως εκβιαστές». Η κ. Γεννηματά αποδίδει ευθύνες στον κ. Τσίπρα διότι η χώρα βουλιάζει, «οδηγείται σε χαοτικές και ανεξέλεγκτες καταστάσεις και σε εθνική περιπέτεια».

Η κ. Γεννηματά θα μεταβεί αύριο στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να ενισχύσει την προσπάθεια που γίνεται από προσωπικότητες, όπως οι κ. Ι. Μπουτάρης και Γ. Καμίνης, ώστε να στηριχθεί το «Ναι» στο δημοψήφισμα και στο ευρώ. Το ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιήσει τη βασική εκδήλωσή του την Πέμπτη στην Αθήνα, όταν και θα συνεδριάσει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή (όχι, όπως είναι εύλογο, με αντικείμενο την πλήρωση κομματικών θέσεων). Η κ. Γεννηματά συναντήθηκε χθες με τον γ.γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα, ο οποίος της επισήμανε ότι το «Οχι» του ΚΚΕ δεν αθροίζεται με εκείνο των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής. Παράλληλα, η Χαρ. Τρικούπη έχει εγκαινιάσει εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για τις παρενέργειες του «Οχι». Ανάμεσα σε αυτά, έδωσαν χθες στη δημοσιότητα ένα εξαιρετικά λεπτομερές ενημερωτικό σημείωμα για τις επιπτώσεις του «Οχι» στους αγρότες και τα εισοδήματά τους. «Με την έξοδο της χώρας από το ευρώ και την Ευρώπη αμέσως θα χαθούν 30 δισ. ευρώ κρίσιμοι πόροι που προορίζονται για την ελληνική περιφέρεια και την ύπαιθρο μέχρι το 2020», τονίζεται και τούτο διότι όταν δεν πληρούνται οι δημοσιονομικοί κανόνες «αναστέλλεται κάθε κοινοτική χρηματοδότηση».

Ο κ. Ευ. Βενιζέλος, χθες, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι (Alpha 9,89) «πάει να κάνει το πανηγυράκι του λόμπι της δραχμής», κάτι το οποίο θα είναι εις βάρος των φτωχότερων πολιτών. Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε την πρωτοβουλία της κυβέρνησης «εξ’ υφαρπαγής fast food δημοψήφισμα», το οποίο θέτει εν κινδύνω την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, την εθνική ασφάλεια και τη στρατηγική της. Και επισήμανε: «Εάν ψηφίσουμε “Ναι” την επόμενη Κυριακή, θα έχουμε μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης να εξομαλύνει την κατάσταση και να βαδίσουμε τα υπόλοιπα λίγα μέτρα τα οποία χρειάζονται για να βγούμε από την κρίση. Εάν ψηφίσει κάποιος “Οχι” και αποδεχθεί τη λογική της κυβέρνησης, θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, η οποία δυστυχώς έχει αρχίσει από σήμερα να παίρνει οξέα χαρακτηριστικά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή