Τηλεφωνική συνομιλία Ολάντ – Ομπάμα για το δημοψήφισμα

Τηλεφωνική συνομιλία Ολάντ – Ομπάμα για το δημοψήφισμα

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τηλεφωνική συνομιλία είχαν το απόγευμα της Δευτέρας ο γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, με τον αμερικανό ομόλογό του, Μπαράκ Ομπάμα.

Αντικείμενο της συζήτησής τους ήταν οι εξελίξεις στο ζήτημα του δημοψηφίσματος. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters οι δύο άνδρες συμφώνησαν πως πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους προκειμένου η ελληνική πλευρά να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Στην ανακοίνωση της Γαλλικής προεδρίας, αναφέρεται:

«Συμφώνησαν να συνδυάσουν τις προσπάθειές του για να επιτευχθεί μια επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κι έτσι να επιτραπεί η εξεύρεση λύσης στην κρίση, αλλά και να διασφαλιστεί η χρηματοοικοπνομική σταθερότητα της Ελλάδας».

Υπενθυμίζεται πως ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου συνομίλησε την Κυριακή με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσιπρα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, ο κ. Λιου υπογράμμισε ότι «είναι προς το καλύτερο συμφέρον της Ελλάδας, της Ευρώπης και της παγκόσμιας οικονομίας να βρεθεί μία βιώσιμη λύση που να θέτει την Ελλάδα στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων και της ανάκαμψης εντός της Ευρωζώνης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή