Βίτσας καλεί Γιουνκέρ, Λαγκάρντ και Ντράγκι

Βίτσας καλεί Γιουνκέρ, Λαγκάρντ και Ντράγκι

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως εμπρηστική του κλίματος στις σχέσεις με τους «θεσμούς» χαρακτηριζόταν χθες –ημέρα δραματικής κλιμάκωσης των προσπαθειών για άρση του αδιεξόδου– στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου, η επιλογή του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Μνημόνια, Δημήτρη Βίτσα, να δημοσιοποιήσει την απόφασή του να αποστείλει επιστολή σε αξιωματούχους και άλλες προσωπικότητες της διεθνούς σκηνής, να στείλουν έγγραφα ή και να προσέλθουν προς ακρόαση στην Επιτροπή.

«Ο κ. Βίτσας κάνει μια κίνηση διχαστική, εντυπωσιασμού, που τίποτα δεν έχει να προσφέρει ούτε στον εαυτό του, ούτε στην κοινή υπόθεση», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος. «Τον παρακαλώ πάρα πολύ να γίνει πραγματικά ένας βουλευτής που κοιτάει το συμφέρον της πατρίδας και του λαού και να τ’ αφήσει αυτά», πρόσθεσε.

«Ενοχλούνται όσοι επιθυμούν την απόκρυψη των πραγματικών στοιχείων», απάντησε ο κ. Βίτσας, και υπενθύμισε πως υπάρχει εδώ και λίγο καιρό απόφαση της Εξεταστικής Επιτροπής για την αποστολή των επιστολών, τις οποίες πάντως αποφάσισε να δημοσιοποιήσει ή και να αποστείλει χθες.

Εγγραφα σχετικά με τα μνημόνια ζήτησε ειδικότερα, με επιστολές του από τις 19 Ιουνίου, από τους Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, Κριστίν Λαγκάρντ και Μάριο Ντράγκι!

Την ίδια στιγμή, με χθεσινής ημερομηνίας επιστολές, ο πρόεδρος της Εξεταστικής ζητεί από τους Ντομινίκ Στρος-Καν, Βάλτερ Ραντερμάχερ, Γιόζεφ Στίγκλιτς, Ολιβιέ Μπλανσάρ, Πόουλ Τόμσεν, Κλάους Μαζούχ, Τόμας Βίζερ και Ματίας Μορς να προσέλθουν και να καταθέσουν στην Επιτροπή. Επιστολή αναλόγου περιεχομένου έστειλε ο κ. Νίτσας και προς τον πρόεδρο του ΙΟΒΕ, Παναγιώτη Αθανασόπουλο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο κ. Βίτσας έστειλε επιστολή και προς τον διευθυντή του καρδιολογικού τμήματος του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Γιάννη Καλλικάζαρο, μέσω της οποίας ζητεί ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Ανδρέα Γεωργίου (ΕΛΣΤΑΤ), αναφορικά με «την εκτιμώμενη ημερομηνία κατά την οποία ο κ. Γεωργίου θα είναι σε θέση να προσέλθει στην Επιτροπή».

Στην απαντητική επιστολή του, ο κ. Καλλικάζαρος αναφέρει: «Σας ενημερώνουμε ότι η κατάσταση της υγείας του (κ. Γεωργίου) δεν του επιτρέπει ακόμα, σύμφωνα με τις οδηγίες και εντολές των θεραπόντων ιατρών» να προσέλθει και να καταθέσει στην  Επιτροπή. Η εν λόγω απάντηση έχει ημερομηνία 25 Ιουνίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

/

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή