Σ. Θεοδωράκης: Μας πρόδωσε ο Τσίπρας

Σ. Θεοδωράκης: Μας πρόδωσε ο Τσίπρας

3' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο Αλέξης Τσίπρας μας πρόδωσε. Μπορεί να έχουμε απόσταση στις θέσεις μας, ωστόσο εμείς θέλαμε να τον στηρίξουμε στην Ευρώπη και νιώθουμε ότι μας πρόδωσε», τόνισε σε τηλεοπτική του συνέντευξη (MEGA) ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο πρόεδρος του Ποταμιού, επεσήμανε πως το δημοψήφισμα πρέπει να ακυρωθεί, καταγγέλλοντας μάλιστα την κυβέρνηση για «αντισυνταγματικές ενέργειες», αφού όπως χαρακτηριστικά είπε «κάποιοι άνθρωποι εμποδίζουν φορείς της χώρας να συνεδριάσουν επειδή φοβούνται πως θα πάνε στην πλευρά του «Ναι»».

«Πάνε οι άνθρωποι να κάνουν κάτι στις περιφέρειές τους και εμποδίζονται από κάποιους είτε από την Χρυσή Αυγή, είτε από τους Αν.Ελ. Είτε από τον ΣΥΡΙΖΑ αφού αυτά τα κόμματα είναι το μπλοκ του «Όχι»», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο αυριανό Eurogroup, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε πως «δεν έχω κάποια ειδική πληροφόρηση για το τι συνέβη. Η χώρα έχει άλλες τρεις ώρες. Δεν ξέρω αν πρέπει να περιμένω κάτι. Όταν εκπνεύσει το πρόγραμμα τα προβλήματα θα γίνουν αξεπέραστα. Αν τελειώσει το πρόγραμμα η συμπεριφορά των εχθρών θα είναι απρόβλεπτη (εννοώντας αγορές και ανθέλληνες). Προσπαθήσαμε να το διαμηνύσουμε και στην κυβέρνηση, είχαμε επαφές που μας είπαν κάντε κάτι και πείτε κάτι στην κυβέρνηση. Πρέπει να κάνει μια πατριωτική κίνηση η οποία πρέπει να είναι το «ναι στη συμφωνία» και να αποσυρθεί η μάχη του δημοψηφίσματος, την οποία θα κερδίσουμε».

Ο πρόεδρος του Ποταμιού αναφέρθηκε σε μια σειρά από ζητήματα που «καίνε», επισημαίνοντας:

Για το δημοψήφισμα: «Έχει μπει στη μάχη και η νεολαία που αντιλαμβάνεται πως δεν πρέπει να ζήσει στην Ελλάδα των Βαλκανίων».

Για τις προτάσεις του κόμματός του: «Το Ποτάμι έχει ολοκληρωμένη πρόταση όμως δεν θα την παρουσιάσω σήμερα. Το σίγουρο είναι πως περιλαμβάνει δύο στοιχεία, τι κάνουμε στην Ευρώπη, έχουμε επιτροπή οικονομολόγων που έχουν συντάξει συγκεκριμένη αντιπρόταση προς τους θεσμούς και η άλλη τι κάνουμε με τα εγχώρια».

Για το επόμενο βήμα μετά το δημοψήφισμα: «Αν υπάρχει ελάχιστο αίσθημα ευθύνης στον ΣΥΡΙΖΑ -έχει ανθρώπους μέσα που ανησυχούν όσο κι εμείς- θα πρέπει να γίνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Ένας πρωθυπουργός που έχει πάρει 36% θα έχει το βάρος της ευθύνης να δοθεί λύση από αυτό το Κοινοβούλιο και να μην διαλυθεί η χώρα.

Αν ο ελληνικός λαός πει 60% πως θέλει μια επαναδιαπραγμάτευση ο κ. Τσίπρας δεν θα πρέπει να του γυρίσει την πλάτη. Έχουμε μεγάλη απόσταση στις θέσεις μας όμως εμείς προσπαθήσαμε να τους στηρίξουμε στην Ευρώπη και νιώθουμε ότι μας πρόδωσε. Εκανε κακή διαπραγμάτευση με κακό αποτέλεσμα, όμως την Δευτέρα θα φερθεί υπεύθυνα και δεν θα μας βάλει σε νέες περιπέτειες».

Για το τι μηνύματα λαμβάνει από τον κόσμο: «Ο κόσμος είναι πολύ θυμωμένος. Οχι μόνο με τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και με το προηγούμενο καθεστώς και με τον πολιτικό κόσμο. Θεωρούν πως έχουμε όλοι τις ίδιες ευθύνες. Νομίζουν ότι μαλώνουμε και έχει θυμό ο κόσμος. Δεν πρέπει να τον αφήσουμε να ξεσπάσει, πρέπει να βρούμε μια λύση για την πατρίδα».

Για τις διαφορές της κυβέρνησης με τους θεσμούς: «Είτε πάρουμε την πρόταση Γιουνκέρ, είτε την πρόταση Τσίπρα μιλάμε για το ίδιο πρόγραμμα με ελάχιστες διαφορές.  Δημοσιονομικά μιλάμε για το ίδιο μνημόνιο. Ο κ. Τσίπρας μπερδεύεται επειδή άλλα του λέει ο ένας υπουργός του, άλλα ο άλλος. Ηρθε με πρόταση και αντί να υπάρχει ομόνοια στο κόμμα του με τίμια απάντηση με «ναι» ή «όχι» φοβήθηκε μην διασπαστεί η παράταξη του και έθεσε το δημοψήφισμα το οποίο είναι ασαφές».

Για την στήριξη που παρείχε στην κυβέρνηση: « Συναντήθηκα και του είπα πάνω απ' όλα η χώρα, θα σε στηρίξω οπότε να υπολογίζεις σε 17 ψήφους. Εσύ αποφασίζεις, δεν έχω σκοπό να σου κάνω αντιπολίτευση. Απάντησε ωραία, θα δούμε τι θα κάνουμε. Βγαίνω εγώ και λέω στην κοινωνία πως στηρίζω και αρχίζουν επιθέσεις εναντίον μου και βγαίνει και ο κ. Τσίπρας στην Βουλή και είπε πως κάποιοι βιάστηκαν να με στηρίξουν χωρίς να δουν την πρότασή μου».

Για τις καταγγελίες Θεοχάρη περί προετοιμασίας στο γενικό Λογιστήριο του Κράτους για επιστροφή στη δραχμή: «Ο κ. Θεοχάρης μπορεί να ξέρει τι γίνεται στο γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Υπήρξε άνθρωπος που ήταν μέσα στους μηχανισμούς. Ξέρουμε ότι υπάρχει μια αρχική προετοιμασία για το σενάριο της δραχμής, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σχεδιάζουν να συμβεί αύριο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή