Ποτάμι: Συμμαχία κυβέρνησης με Χ.Α.

Ποτάμι: Συμμαχία κυβέρνησης με Χ.Α.

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληρότατη  κριτική στην κυβέρνηση άσκησε χθες ο κ. Στ. Θεοδωράκης, καταλογίζοντάς της ότι για να αποκρύψει τα ασυγχώρητα σφάλματα και το αδιέξοδο στο οποίο οδήγησε τη χώρα έφτασε στο σημείο να συνάψει μια ευκαιριακή συμμαχία ακόμη και με τη Χρ. Αυγή. Αφορμή στάθηκε η τελευταία επιστολή που απέστειλε ο κ. Τσίπρας στους Ευρωπαίους ομολόγους του υποστηρίζοντας ότι το δημοψήφισμα «αποφασίστηκε με αυξημένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία», γεγονός που ο κ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε πρωτοφανές (Mega) «υπενθυμίζοντας» στον πρωθυπουργό ότι το μόνο αντιπολιτευτικό κόμμα που εγκρίνει τις επιλογές του είναι το νεοναζιστικό μόρφωμα του κ. Ν. Μιχαλολιάκου. «Είναι αδιανόητο να επικαλείται ο πρωθυπουργός τη Χ.Α. ως πειστήριο ενίσχυσης της δημοκρατικής του νομιμοποίησης», είπε χθες ο επικεφαλής του Ποταμιού και αναφέρθηκε και στις αντίστοιχες δηλώσεις της προέδρου της Βουλής κ. Κωνσταντοπούλου, η οποία σε όλες τις τελευταίες παρεμβάσεις της μοιάζει να προσμετράει πλέον και τους βουλευτές της Χ.Α. στην κυβερνητική πλειοψηφία, επικαλούμενη διαρκώς την αυξημένη νομιμοποίηση του δημοψηφίσματος.

Την παράδοξη αυτή συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και Χ.Α. κατήγγειλε νωρίτερα το Ποτάμι και με αφορμή όσα συμβαίνουν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Οι κυβερνητικοί ινστρούχτορες πρέπει να καταλάβουν ότι το κράτος δεν είναι τσιφλίκι τους. Πληρώνεται από όλους τους φορολογουμένους και όχι μόνον από εκείνους που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και Χ.Α. Ας αφήσουν, λοιπόν, στην άκρη τις ολοκληρωτικές τους απόψεις και ας σεβαστούν τους κανόνες της Δημοκρατίας», τόνισε σε ανακοίνωσή της η Σεβαστουπόλεως και κατήγγειλε ότι το ΑΠΕ έχει μεταβληθεί τις τελευταίες μέρες σε «προπαγανδιστικό μηχανισμό του στρατoπέδου του “Οχι”. Μόνο το τελευταίο 24ωρο έχουν δημοσιευθεί οκτώ άρθρα από υποστηρικτές του “Οχι” από τον διεθνή χώρο και απολύτως κανένα άρθρο υπέρ του “Ναι”», ανέφερε η ανακοίνωση του Ποταμιού, καλώντας την κυβέρνηση να αλλάξει αμέσως στάση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή