Ο Δ. Μάρδας αφήνει ανοικτή την παραίτηση

Ο Δ. Μάρδας αφήνει ανοικτή την παραίτηση

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέμα παραίτησής του από την κυβέρνηση έθεσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, στην περίπτωση που ενεργοποιηθούν διαδικασίες επιστροφής στη δραχμή. Με αφορμή δηλώσεις του βουλευτή του «Ποταμιού», Χάρη Θεοχάρη, ότι στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους βρίσκονται στο Μέγαρο Μαξίμου, προετοιμάζοντας την επιστροφή στη δραχμή, ο κ. Μάρδας, αφού διέψευσε τη σχετική αναφορά, πρόσθεσε ότι «αν μου το ζητούσαν δεν θα το έκανα, γεγονός που θα οδηγούσε στην άμεση παραίτησή μου». «Ολοι έχουμε τις δικές μας “κόκκινες γραμμές”. Η παραμονή της χώρας στο ευρώ ήταν η δική μου “κόκκινη γραμμή”, όχι της τελευταίας στιγμής, αλλά από το 1992 και με ιδιαίτερα εμφανή τρόπο από το 2010. Οσοι πιστεύουν ότι η δραχμή θα σώσει τη χώρα, ας μας δώσουν πρώτα το μέγεθος της ζημίας που θα προκληθεί, κάτι που ουδείς από αυτούς, Δεξιούς ή Αριστερούς, το έκαναν έως τώρα! Τέλος, το GREXIT δεν είναι σύνθημα που άνθησε τώρα. Κάποιοι άλλοι από παλαιότερα φρόντισαν για τον σπόρο!», ανέφερε, σε ανάρτησή του στο facebook, ο κ. Μάρδας.

Στις δηλώσεις του κ. Θεοχάρη αντέδρασε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος μίλησε για «σενάριο επιστημονικής φαντασίας» και «μνημείο ανευθυνότητας, πόσο μάλλον όταν είναι εκπρόσωπος ενός κόμματος, το οποίο ευαγγελίζεται την “ευθύνη”».

Εν τω μεταξύ, χθες, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Στέλιος Κούλογλου, παρενέβη λίγες ώρες μετά την απόρριψη από την κυβέρνηση, αργά το βράδυ της Δευτέρας, της πρότασης Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ για επανάληψη της διαπραγμάτευσης. Ο κ. Κούλογλου κάλεσε την κυβέρνηση «να αξιοποιήσει τις όποιες ευκαιρίες, όπως αυτή του Γιουνκέρ», επισημαίνοντας σε σχετικό κείμενο ότι «παίζεται το μέλλον όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά ολόκληρης της ευρωπαϊκής Αριστεράς». Ο κ. Κούλογλου ανέφερε στο κείμενο ότι στην περίπτωση που επικρατήσει το «ναι» στο δημοψήφισμα, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί σε παραίτηση, εγκαινιάζοντας μεγάλο κύκλο πολιτικής αβεβαιότητας, με οικονομικές και άλλες οδυνηρές συνέπειες, ενώ στην περίπτωση που επικρατήσει το «όχι», δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι η ευρωπαϊκή πολιτική και οικονομική ολιγαρχία θα σεβαστούν τη λαϊκή ετυμηγορία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή