Παράταση για τις οφειλές προς την εφορία

Παράταση για τις οφειλές προς την εφορία

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα παράταση για την καταβολή των βεβαιωμένων οφειλών στην εφορία ανακοίνωσε χθες η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι φορολογούμενοι εξαιτίας της τραπεζικής αργίας και των περιοριστικών μέτρων στις συναλλαγές. Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «με σκοπό τη διευκόλυνση των φορολογουμένων και την αποφυγή πρόσθετων επιβαρύνσεων από τη μη έγκαιρη πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων λόγω της από 28.06.2015 τραπεζικής αργίας, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανακοινώνει ότι οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στη Φορολογική Διοίκηση οφειλών παρατείνονται μέχρι και την τρίτη εργάσιμη ημέρα από τη λήξη της εν λόγω τραπεζικής αργίας».

Αυτό σημαίνει ότι κατά το διάστημα που διαρκεί η τραπεζική αργία δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση με τόκους, πρόστιμα, προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής των κάθε είδους φορολογικών οφειλών, των οποίων οι προθεσμίες καταβολής λήγουν σε ημέρα τραπεζικής αργίας. Η ρύθμιση καταλαμβάνει και τις προθεσμίες καταβολής των παρακρατούμενων και επιρριπτόμενων φόρων. Εως την ίδια ημερομηνία παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών στη Φορολογική Διοίκηση. 

Από τη Γενική Γραμματεία διευκρινίζεται επίσης ότι όλες οι δράσεις και οι αλλαγές που έχουν γίνει από τη ΓΓΔΕ αναφορικά με τη δυνατότητα καταβολής των υποχρεώσεων τόσο με μετρητά όσο και με άλλους δυνατούς τρόπους πληρωμής (web banking, καταβολή μέσω ATM, ΕΛΤΑ κ.λπ.) έγιναν με σκοπό τη διευκόλυνση των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Η διεύρυνση των δυνατοτήτων καταβολής με όλους τους διαθέσιμους εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής ζητήθηκε κυρίως από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό εμπόριο και κυρίως στο εμπόριο ευπαθών προϊόντων, ειδών πρώτης ανάγκης και καυσίμων, καθώς και από πολίτες που επιθυμούν να καταβάλουν τις οφειλές τους στο πλαίσιο της ρύθμισης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή