Δ. Αβραμόπουλος: Είμαστε αναπόσπαστο μέρος του ευρωπαϊκού οικοδομήματος

Δ. Αβραμόπουλος: Είμαστε αναπόσπαστο μέρος του ευρωπαϊκού οικοδομήματος

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την κρίσιμη σημασία που έχει για το μέλλον της χώρας η απόφαση του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα της προσεχούς Κυριακής υπογραμμίζει ο Ελληνας επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, τονίζοντας ότι «είμαστε αναπόσπαστο μέρος του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι», ενώ σημειώνει με έμφαση την ανάγκη εθνικής ενότητας. Αυτή την Κυριακή, αναφέρει ο κ. Αβραμόπουλος, «οι πολίτες παίρνουν στα χέρια τους το μέλλον της πατρίδας και από την απόφαση, την επιλογή τους θα εξαρτηθεί η πολιτική σταθερότητα, η κοινωνική συνοχή, η εθνική μας ασφάλεια» και προσθέτει ότι «η πολιτική ηγεσία του τόπου συνολικά καλείται να υποστείλει τις κομματικές σημαίες και να απευθυνθεί με νηφαλιότητα και ειλικρίνεια στους Ελληνες πολίτες».

Σύμφωνα με τον Ελληνα επίτροπο, όποια κι αν είναι η δημοκρατική επιλογή του ελληνικού λαού, είναι σαφής η ανάγκη μιας νέας εθνικής διαπραγμάτευσης, που να συνοδεύεται από μια νέα στρατηγική ανασυγκρότησης της χώρας, σε πνεύμα δυναμικής συναίνεσης και παραγωγικής συνεργασίας. Υπογραμμίζοντας την ανάγκη παραμονής της χώρας στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, ο κ. Αβραμόπουλος δηλώνει ότι η Ευρώπη «δεν αποτελεί ένα απλό ιδεολόγημα, αλλά μια ζώσα πραγματικότητα, ένα μοναδικό  επίτευγμα λαών που επέλεξαν, παρά το βαρύ ιστορικό παρελθόν που τους χώριζε, να συνυπάρξουν δημιουργικά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή