Βενιζέλος: Είναι ώρα για γενναίες θέσεις

Βενιζέλος: Είναι ώρα για γενναίες θέσεις

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το μόνο πραγματικό ερώτημα στο δημοψήφισμα είναι: ναι ή όχι στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, το ευρώ, την κοινή λογική, το κεκτημένο της χώρας», είπε χθες ο κ. Ευ. Βενιζέλος, σχολιάζοντας το χθεσινό διάγγελμα του κ. Τσίπρα. «Είναι ώρα για γενναίες και εθνικά υπεύθυνες θέσεις», επισήμανε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ως «κατώτερο των περιστάσεων». Επί τούτω υπογράμμισε: «Αφού οδήγησε τη χώρα στα πρόθυρα της διάλυσης, αφού στέρησε από τη χώρα τον προστατευτικό θώρακα του προγράμματος του EFSF και τη στήριξη της ΕΚΤ, αφού εξέδωσε ΠΝΠ για το κλείσιμο των τραπεζών και τα capital controls, αφού έστειλε τους Ελληνες και τις Ελληνίδες στις ουρές των ΑΤΜ, ο κ. Τσίπρας συνεχίζει τα κουτοπόνηρα επικοινωνιακά παιχνίδια». Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, η επικοινωνιακή διάσταση των κινήσεων του κ. Τσίπρα προκύπτει από το γεγονός ότι δεν συγκαλεί τη Βουλή για ανάκληση του δημοψηφίσματος, κάτι που θα επέτρεπε την άμεση επανάληψη των διαπραγματεύσεων, αλλά στέλνει επιστολές στους εταίρους «με μόνο, δυστυχώς, σκοπό να μπορεί να πει ότι ο ίδιος έκανε πολλές προσπάθειες, αλλά οι ευρωπαϊκοί θεσμοί είναι αδιάλλακτοι».

Παράλληλα, είπε ότι ο πρωθυπουργός «κάνει κάθε μέρα και από ένα διάγγελμα, διαβεβαιώνοντας για την πίστη του στην Ευρώπη, ενώ την ίδια στιγμή ωθεί τη χώρα του στην έξοδο από το ευρώ». Κατηγόρησε, επίσης, τον κ. Τσίπρα ότι δεν σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς, ενώ «κατέστησε ήδη την Ελλάδα αντικείμενο ανησυχίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, που διαπιστώνει παραβιάσεις των θεσμικών εγγυήσεων της ελεύθερης και γνήσιας έκφρασης της λαϊκής βούλησης στο δημοψήφισμα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή