Φ. Γεννηματά: Ο πρωθυπουργός έπρεπε να έχει παραιτηθεί

Φ. Γεννηματά: Ο πρωθυπουργός έπρεπε να έχει παραιτηθεί

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για ψεύδη και διχαστική ρητορική κατηγορεί τον πρωθυπουργό η κ. Φώφη Γεννηματά, η οποία χθες μίλησε στην κεντρική, προ του δημοψηφίσματος, εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ. «Διχάζει τη χώρα για να μη διχάσει τον ΣΥΡΙΖΑ», επανέλαβε αρκετές φορές η κ. Γεννηματά. Και κατήγγειλε τον κ. Αλ. Τσίπρα για προσπάθεια «να κάνει το άσπρο μαύρο», αναφέροντας ως παράδειγμα το κλείσιμο των τραπεζών και τις ουρές των συνταξιούχων έξω από αυτές, το οποίο, όπως είπε, ο πρωθυπουργός αποδίδει σε άλλους. Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε σε σειρά δηλώσεων του κ. Τσίπρα το 2011 αλλά και το 2015, προκειμένου να καταδείξει ότι ο πρωθυπουργός δεν είναι αξιόπιστος, ιδίως σε εκείνες που αφορούν την απόρριψη του δημοψηφίσματος.

«Παραπλανούν τον λαό για να τον κάνουν συνένοχο στη χρεοκοπία», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά, η οποία επανέλαβε την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι το ΟΧΙ «σημαίνει χρεοκοπία και έξοδο από την Ευρώπη και το ευρώ». Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι, παρά τις διαβεβαιώσεις τις οποίες δίνει, ο κ. Τσίπρας στην πραγματικότητα δεν μπορεί να δώσει καμία εγγύηση για μισθούς, συντάξεις και καταθέσεις, ιδιαίτερα στο σημερινό γενικό σκηνικό κατάρρευσης της οικονομίας.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του θα έπρεπε να είχαν ήδη παραιτηθεί, διότι απέτυχαν. Και αναφέρθηκε στην πορεία της κυβέρνησης από τον Ιανουάριο έως και σήμερα, περιγράφοντας το πεντάμηνο ως προετοιμασία ενός σχεδίου το οποίο -εκ του αποτελέσματος- αποδεικνύεται ότι δεν υπήρχε. Οι διαπραγματεύσεις, είπε, με ευθύνη της κυβέρνησης «περιορίστηκαν αποκλειστικά σε ποια και σε πόσα αμιγώς δημοσιονομικά μέτρα θα περιλαμβάνει η συμφωνία, προσφέροντας εύκολες αφορμές στους εταίρους για τη μεγέθυνση των απαιτήσεών τους».

Η κ. Γεννηματά άφησε αιχμές και εναντίον των εταίρων, ενώ έκανε λόγο για μερίδα τους που επιθυμεί το Grexit. «Σήμερα όλοι συνειδητοποιούν», ανέφερε, «ότι οι επιλογές της κυβέρνησης διευκολύνουν αυτούς που δεν θέλουν την Ελλάδα στο ευρώ».

Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε και στο τι θα σημάνει το ΟΧΙ. Τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία διασφάλιση ότι η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί, ενώ, παράλληλα, δεν θα υπάρχει πλάνο για τη χρηματοδότηση της χώρας και τη ρευστότητα των τραπεζών, ακολούθως και για την καταβολή μισθών και συντάξεων. Πρόσθεσε ότι θα χαθούν τα ευρωπαϊκά πακέτα, καθώς «όταν δεν πληρούνται δημοσιονομικοί κανόνες συμμετοχής μιας χώρας, αναστέλλεται κάθε κοινοτική χρηματοδότηση». Η κ. Γεννηματά κατέληξε λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει μακριά από τη λογική των μετώπων που δημιουργούν πόλωση και διχασμό, αλλά δίνει τη μάχη με τις δυνάμεις που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή