Σκληρό «κατηγορώ» από το Ποτάμι

Σκληρό «κατηγορώ» από το Ποτάμι

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη βαρύτατη καταγγελία ότι η κυβέρνηση κινείται πλέον «έξω από τα όρια της συνταγματικής νομιμότητας» έκανε χθες ο κ. Στ. Θεοδωράκης, κορυφώνοντας την κριτική που ασκεί τις τελευταίες μέρες στους κ. Αλ. Τσίπρα και Π. Καμμένο. Αφορμή δεν αποτέλεσε μόνον η δήλωση του υπουργού Αμύνης –παρουσία του πρωθυπουργού– ότι «οι Ενοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν την εσωτερική ασφάλεια της χώρας». «Ο στρατός φυλάει τα σύνορα, εγώ εκεί έκανα τη θητεία μου, και καλά θα κάνουν αυτοί που υπηρέτησαν στη Σαλαμίνα ή στο Πεντάγωνο να συνειδητοποιήσουν ότι η εσωτερική ασφάλεια ανήκει στον κ. Πανούση», είπε (ΑLPHA) τονίζοντας ότι η δήλωση Καμμένου «έκανε τη ραχοκοκαλιά κάθε πολίτη που την άκουσε να παγώνει».

Αιτία για να προβεί σε μια τόσο σοβαρή καταγγελία το Ποτάμι στάθηκαν αρκετές επιλογές της κυβέρνησης, εξού και ο κ. Θεοδωράκης απευθυνόμενος στους κ. Τσίπρα και Καμμένο αναρωτήθηκε «αν το κλίμα πόλωσης και ανασφάλειας που ηθελημένα καλλιεργείτε και οι εντυπώσεις που αφήνετε να αιωρούνται είναι αποτέλεσμα ανευθυνότητας ή σχεδίου σε εξέλιξη».

«Και μόνο με την προκήρυξη του δημοψηφίσματος κινείστε έξω από τα όρια της συνταγματικής νομιμότητας», τόνισε, ενώ νωρίτερα με ανακοίνωσή του κατήγγειλε την κυβέρνηση για «ολοκληρωτική νοοτροπία. Εχουν στήσει μια απροκάλυπτη προπαγανδιστική μηχανή. Αυτές τις κρίσιμες ώρες που ο λαός και η χώρα έρχονται αντιμέτωποι με το φάσμα της χρεοκοπίας, η κυβέρνηση υπό το κράτος του απόλυτου πανικού δεν διστάζει να μετατρέπει τη δημόσια διοίκηση, που πληρώνουν όλοι οι φορολογούμενοι, σε φέουδό της επιστρατεύοντάς την υπέρ του ΟΧΙ», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού. Σταχυολόγησε δε ως ενδεικτικά παραδείγματα μια συγκέντρωση που έκανε υπέρ του ΟΧΙ ο κ. Γ. Κατρούγκαλος μέσα στο αμφιθέατρο του υπουργείου του, μια χρηματοδοτούμενη από το ΕΣΠΑ ημερίδα η οποία κατέληξε σε ένα δελτίο τύπου προπαγάνδας του ΟΧΙ από τη γενική γραμματέα Ισότητας, κ. Φωτ. Κούβελα και τις κρατικές διαφημίσεις του ΟΧΙ, που εμφανώς πληρώνονται από όλους τους πολίτες. «Καλούμε τον αρμόδιο υπουργό για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος κ. Βούτση να πάψει αμέσως να χρησιμοποιεί τον κρατικό μηχανισμό ως φέουδο, με σκοπό την επιρροή του δημοψηφίσματος», επισήμανε ο κ. Θεοδωράκης, ενώ, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να επικρατήσει το ΟΧΙ, κάλεσε τους πολίτες να σκεφτούν τι τύχη θα έχει ο κ. Τσίπρας όταν ξανασυναντήσει του κ. Ντράγκι, Γιουνκέρ, Ολάντ και Ρέντσι, που ήδη τον προειδοποιούν ότι με ένα ΟΧΙ «θα κουνήσει το μαντίλι στην Ευρώπη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή