Γίνε εθελοντής του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα της Κυριακής

Γίνε εθελοντής του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα της Κυριακής

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δυνατότητα να γίνει κανείς εκλογικός αντιπρόσωπος του «ΝΑΙ» στην περιοχή σου, την ημέρα του δημοψηφίσματος, δίνει η Επιτροπή «ΝΑΙ στην Ελλάδα, ΝΑΙ στο Ευρώ». Συμμετοχή στην καμπάνια του ΝΑΙ ως εθελοντής μπορεί να δηλώσει κανείς στην επίσημη ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας. 

«Στις 5 Ιουλίου, οι Έλληνες πολίτες θα έρθουμε αντιμέτωποι με το κορυφαίο ιστορικό διακύβευμα της σύγχρονης ιστορίας μας», υπογραμμίστηκε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου των Πολιτών για το Ναι που στηρίζουν την Επιτροπή. 

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Είναι η στιγμή για όλους τους Έλληνες να δώσουμε ξεκάθαρη απάντηση στο πραγματικό ερώτημα του δημοψηφίσματος: την παραμονή μας ή όχι στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Ένα ερώτημα που θα καθορίσει την πορεία και το μέλλον ολόκληρων γενεών, αλλά και την ίδια μας την υπόσταση ως σύγχρονη χώρα.

Την Κυριακή 5 Ιουλίου, καλούμαστε να διαφυλάξουμε τη χώρα, τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας από διχαστικά διλήμματα και από φωνές, εντός και εκτός Ελλάδας, που προωθούν έναν καταστροφικό απομονωτισμό.

Εκπροσωπώντας του Πολίτες για το ΝΑΙ, 7 μέλη, εξήγησαν τους λόγους που τοποθετήθηκαν δημόσια υπέρ του ΝΑΙ. Ο Γιώργος Παγουλάτος, Καθηγητής Οικονομικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη διαδικασία του δημοψηφίσματος υπογραμμίζοντας ότι “κινείται στα όρια της συνταγματικής και δημοκρατικής νομιμότητας”. Η Ιωάννα Στεφανάκη, δικηγόρος, εξέφρασε έντονο προβληματισμό για τον τρόπο με τον οποίο έχει τεθεί το ερώτημα στον ελληνικό λαό και τον εκβιαστικό και διχαστικό του χαρακτήρα. Ο  Λουκάς Τσούκαλης, Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, τόνισε ότι το πραγματικό δίλημμα που τίθεται την Κυριακή είναι το ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην ευρωπαϊκή παρουσία και ταυτότητα της χώρας. Ο Σταύρος Μπένος, Πρόεδρος του Σωματείου «Διάζωμα», κάλεσε τους πολίτες να στείλουν με το ΝΑΙ ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό. “Οφείλουμε να διαφυλάξουμε την ενότητα του λαού μας την επόμενη μέρα”, ανέφερε χαρακτηριστικά. Η Άννυ Ποδηματά, πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θύμισε τη σημασία και συνεισφορά του αξιακού ευρωπαϊκού πλαισίου στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία. Ως τη “μάχη της γενιάς μας” χαρακτήρισε το δημοψήφισμα της Κυριακής ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ζητώντας από τους πολίτες να πουν ΝΑΙ στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας. Τέλος, το μέλος της Εθνικής Ομάδας Πόλο Αντώνης Βλοντάκης, είπε ότι δεν μπορεί κανείς να μείνει αμέτοχος και με σταυρωμένα τα χέρια, καθώς το ΝΑΙ το οφείλουμε στα παιδιά μας».

Η Επιτροπή για το ΝΑΙ «ΝΑΙ στην Ελλάδα, ΝΑΙ στο Ευρώ» και οι Πολίτες για το ΝΑΙ καλούν τους Έλληνες να ενώσουν τις φωνές τους στην τελευταία μεγάλη συγκέντρωση του ΝΑΙ που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Ιουλίου, στις 19:30 στο Καλλιμάρμαρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή