Ευ. Βενιζέλος: «Επικίνδυνη η επίσκεψη Τσίπρα στο υπ. Αμυνας»

Ευ. Βενιζέλος: «Επικίνδυνη η επίσκεψη Τσίπρα στο υπ. Αμυνας»

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρωτοφανή, αντιδημοκρατική, θεσμικά προκλητική και επικίνδυνη χαρακτηρίζει τη χθεσινή επίσκεψη του κ. Αλ. Τσίπρα στο υπουργείο Εθνικής Aμυνας, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. «Δεν νοείται προδημοψηφισματική, δηλαδή προεκλογική, επίσκεψη πρωθυπουργού στην πρώτη στρατιωτική μονάδα της χώρας, σε στρατόπεδο!» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος. Ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι ο κ. Αλ. Τσίπρας ταυτίζεται με τον κ. Π. Καμμένο, ο οποίος χθες είπε πως οι Eνοπλες Δυνάμεις συνιστούν εγγυητή της εσωτερικής σταθερότητας. Ο κ. Βενιζέλος περιέγραψε την αποστροφή του κ. Καμμένου ως «θεωρία της δημοκρατικής εκτροπής».

Σε χθεσινή συνέντευξή του, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στην υφιστάμενη συζήτηση περί των καταθέσεων, εκτιμώντας ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να τις εγγυηθεί. Και τούτο διότι, όπως είπε, μπορεί να είναι νομοθετικά εγγυημένες, όχι όμως από την Ευρώπη αλλά από το ελληνικό κράτος. «Πρέπει», είπε εν προκειμένω (iefimerida) «να υπάρχει πραγματική οικονομική δυνατότητα κάλυψης με την αναγκαία ρευστότητα. Oταν λοιπόν ο κ. Τσίπρας λέει ότι οι καταθέσεις είναι εγγυημένες, λέει δυστυχώς κάτι χωρίς αντίκρισμα». Oπως είπε, ο μόνος που μπορεί να εγγυηθεί τις καταθέσεις είναι ο κ. Μάριο Ντράγκι και η ΕΚΤ «που διαθέτει την αναγκαία, απεριόριστη ρευστότητα για την εγγύηση σε ευρώ, των καταθέσεων σε ευρώ».

Ως προς το δημοψήφισμα, ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι «το "όχι" οδηγεί σε τυφλές συγκρουσιακές καταστάσεις. Το "ναι" μπορεί να οδηγήσει σε γρήγορη ομαλοποίηση, εάν συγκροτηθεί αμέσως εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης». Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι η επικράτηση του "ναι" στο δημοψήφισμα της Κυριακής θα αποτελέσει ουσιαστική κρίση νομιμοποίησης της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας βάσει των άρθρων 41 και 37 του Συντάγματος.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι κατά τον ίδιο εκείνο που προέχει είναι να συγκροτηθεί άμεσα η εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης «στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής, για τη διάσωση της χώρας με αξιοπρέπεια και προοπτική». Τέλος, ο κ. Βενιζέλος αρνήθηκε ότι είναι δυνατόν η έξοδος από το ευρώ να σημαίνει και διαγραφή του χρέους προς την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή