Σόιμπλε: Δύσκολες και χρονοβόρες οι συζητήσεις για τρίτο πρόγραμμα

Σόιμπλε: Δύσκολες και χρονοβόρες οι συζητήσεις για τρίτο πρόγραμμα

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild ότι αναμένει πως οι συνομιλίες με την Ελλάδα για να επιτευχθεί μια συμφωνία θα είναι "πολύ δύσκολες" και "θα πάρουν κάποιο χρόνο", ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος της Κυριακής.

"Η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις. Αλλά το ξέρω ήδη από τώρα: Αυτές θα είναι πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις", είπε ο Σόιμπλε στην Bild, σύμφωνα με προδημοσίευση αποσπασμάτων της συνέντευξής του που δημοσιεύεται στο αυριανό φύλλο της γερμανικής ταμπλόιντ εφημερίδας. Πρόσθεσε ότι η διαδικασία "θα πάρει κάποιο χρόνο".

Για τον Σόιμπλε, η κατάσταση έχει "επιδεινωθεί σημαντικά" τις τελευταίες εβδομάδες.

Το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας έληξε, υπενθύμισε ο Σόιμπλε, και οι νέες διαπραγματεύσεις για τη χορήγηση χρηματοδοτικής στήριξης θα λάβουν χώρα σε μια "εντελώς νέα βάση και σε ένα πλαίσιο που έχει επιδεινωθεί". "Αυτό θα πάρει κάποιο χρόνο", πρόσθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή