Θεοδωράκης: «Ο θυμός δεν βοηθά στις αποφάσεις»

Θεοδωράκης: «Ο θυμός δεν βοηθά στις αποφάσεις»

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αν επικρατήσει το "Ναι", η πρότασή μας το βράδυ της Κυριακής θα είναι μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Θέλω να πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός θα φερθεί υπεύθυνα. Δεν θα κάνει το επόμενο μοιραίο λάθος. Δεν θα πάμε σε εκλογές τον Αύγουστο».

Με ένα δραματικό σε τόνους τηλεοπτικό μήνυμα, που είχε ως αποκλειστικούς αποδέκτες «όσους σκέφτονται να ψηφίσουν "Οχι"», ο κ. Στ. Θεοδωράκης απηύθυνε χθες εναγώνια έκκληση στους πολίτες να λειτουργήσουν με τη λογική και όχι με το θυμικό και να ψηφίσουν «Ναι στην Ευρώπη».

«Δεν απευθύνομαι στους φανατικούς και στους κομματικούς υπαλλήλους, αλλά στους φίλους και τις φίλες που νομίζουν ότι ψηφίζοντας "Οχι" θα μείνουμε στην Ευρώπη και η ζωή μας θα καλυτερεύσει. Είναι και τα δύο λάθος. Ξέρω ότι κάποιοι είστε θυμωμένοι, διότι έγιναν λάθη από τους πολιτικούς και την ευρωπαϊκή ηγεσία, καθώς το πρόγραμμα ήταν άδικο, πίεζε μόνο τους φτωχούς και ελάχιστα τους πλούσιους. Ή για να είμαι ακριβής: χτυπούσε τους συνεπείς και άφηνε στο απυρόβλητο τους πονηρούς και τους διαπλεκόμενους. Αλλά δεν είναι ώρα γι’ αυτή τη συζήτηση» τόνισε και διερωτήθηκε ρητορικά «πώς τα "κατάφερε" ο Αλέξης Τσίπρας να έχει μείνει η Ελλάδα χωρίς κανέναν σύμμαχο και να μας ζητάνε ακόμη και οι κεντροαριστεροί ηγέτες του Νότου να ψηφίσουμε "ΝΑΙ" και να λένε ότι το "Οχι" θα το εκλάβουν ως ένα ακόμη βήμα αποκόλλησης από τον κορμό της Ευρώπης. Αλλά μετά, ποιος στην Ευρώπη θα πει "ναι" να στείλουμε λεφτά για να ανοίξουν οι ελληνικές τράπεζες, αν εμείς έχουμε πει "Οχι"» αναρωτήθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού για να καταδείξει το πλήρες αδιέξοδο στο οποίο οδήγησε τη χώρα ο κ. Τσίπρας, αλλά και τα ψέματα στα οποία καταφεύγει τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση.

«Ο θυμός δεν βοηθά για τις σωστές αποφάσεις. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Οσο πιο εύκολη φαντάζει μια λύση τόσο πιο ψεύτικη είναι» τόνισε και έσπευσε να υποστηρίξει ότι κατά την άποψή του «το "Ναι" δεν θα φέρει ξανά στα πράγματα το παλιό σύστημα, αλλά αντιθέτως θα είναι η τελειωτική σύγκρουση με τις παλιές συνήθειες τις οποίες αντιγράφει και η καινούργια κυβέρνηση»

«Την επομένη των εκλογών είπα στον κ. Τσίπρα "κάνε μια κυβέρνηση της ευρύτερης Κεντροαριστεράς, όχι μια κυβέρνηση φανατικών". Δεν με άκουσε. Κάποιοι τώρα σας λένε να τα γκρεμίσουμε όλα, να φτιάξουμε μια καλύβα απομονωμένη από τον υπόλοιπο κόσμο και μετά βλέπουμε. Είναι αυτή λύση; Σας καλώ να μη δώσετε λευκή επιταγή στην κυβέρνηση» κατέληξε και απευθυνόμενος σε δεύτερο ενικό σε κάθε ψηφοφόρο που δεν έχει ακόμη αποφασίσει τι θα ψηφίσει είπε: «Μην τους επιβραβεύσεις. Εσύ έχεις τη δύναμη. Τα χέρια σου και το μυαλό σου. Σε καλώ λοιπόν να μην κόψεις το τελευταίο σχοινί που μας συνδέει με την Ευρώπη. Σκέψου τα παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν. Τους γέροντες με τις χαμηλές συντάξεις. Τους αγρότες που δεν έχουν περιουσίες. Ολοι αυτοί έχουν ανάγκη τη στήριξη της Ευρώπης. Νομίζουμε ότι δεν υπάρχει χειρότερο. Υπάρχει. Κράτα λοιπόν την Ελλάδα ανοιχτή και αποφάσισε με το χέρι στην καρδιά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή