ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομαλά εξελίσσεται η προετοιμασία για το δημοψήφισμα στην Πελοπόννησο

omala-exelissetai-i-proetoimasia-gia-to-dimopsifisma-stin-peloponniso-2091751

Ομαλά εξελίσσεται η προετοιμασία προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για το αυριανό δημοψήφισμα και στους πέντε νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Πάνω από το 90% των δήμων έχουν παραλάβει τους σάκους με το εκλογικό υλικό που προορίζεται για τα περίπου 1.530 εκλογικά τμήματα της Πελοποννήσου, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Επικοινωνίας Ντίνα Νικολάκου. Η αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι υπήρξε μικρή καθυστέρηση στην ετοιμασία και παράδοση των σάκων στην περιφερειακή ενότητα Λακωνίας, γιατί έφτασαν καθυστερημένα τα βιβλία διαλογής και υλικό που ήταν απαραίτητο.

Επιπλέον η κ. Νικολάκου συνεχάρη το προσωπικό της Περιφέρειας, γιατί όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, παρά το μικρό χρονικό διάστημα προετοιμασίας του δημοψηφίσματος, οι υπηρεσίες σε όλες τις περιφερειακές ενότητες ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά και γι' αυτό δεν υπάρχουν προβλήματα. Παράλληλα επεσήμανε πως το προσωπικό βρίσκεται σε επιφυλακή και υπάρχει εγρήγορση ώστε να αντιμετωπιστεί οτιδήποτε προκύψει.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, η κίνηση δεν είναι ιδιαίτερα αυξημένη στην Πελοπόννησο αφού λίγοι είναι οι ετεροδημότες που μέχρι στιγμής έχουν φτάσει για να ψηφίσουν στο αυριανό δημοψήφισμα και η κίνηση στο αυτοκινητόδρομο είναι λίγο περισσότερο αυξημένη από ένα σύνηθες καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο. Έκτακτα δρομολόγια έχουν προγραμματιστεί από τα ΚΤΕΛ και σήμερα και μόνο από Αθήνα για Τρίπολη έχουν προγραμματιστεί τρία έκτακτα δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των ετεροδημοτών.