Μακρόν: «Να μην κάνουμε τη συνθήκη των Βερσαλλιών της ευρωζώνης»

Μακρόν: «Να μην κάνουμε τη συνθήκη των Βερσαλλιών της ευρωζώνης»

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο γάλλος υπουργός Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα πως όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, οι Ευρωπαίοι οφείλουν να επαναλάβουν τις πολιτικές συνομιλίες με την Αθήνα.

«Όποια κι αν είναι η ψήφος (στην Ελλάδα), οφείλουμε από αύριο να επαναλάβουμε τις πολιτικές συνομιλίες», δήλωσε. «Έστω κι αν κερδίσει το ελληνικό 'όχι', η ευθύνη μας θα είναι να μην κάνουμε τη συνθήκη των Βερσαλλιών της ευρωζώνης».

Η συνθήκη των Βερσαλλιών, η οποία υπογράφηκε στο τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, επέβαλε πολύ σκληρούς όρους στη Γερμανία, οι οποίοι ευνόησαν την άνοδο του ναζισμού.

Ο υπουργός τάχθηκε κατά του πειρασμού να συντρίψουμε έναν λαό επειδή οι μεν θα θεωρήσουν πως κέρδισαν ένα δημοψήφισμα, δήλωσε στη διάρκεια οικονομικού συνεδρίου στο Αιξ-αν-Προβάνς (νότια Γαλλία).

«Δεν μπορώ να συνηθίσω ούτε τον κυνισμό των ελλήνων ηγετών, οι οποίοι έθεσαν ένα μεροληπτικό ερώτημα, ούτε τις "λαϊκιστικές δηλώσεις μερικών που, επειδή τους το ζητάει η κοινή γνώμη τους, θεωρούν ότι η λύση σε όλα τα προβλήματά μας θα ήταν να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη», δήλωσε επίσης ο Μακρόν.

«Έχουμε ανάγκη έναν υπεύθυνο ελληνικό λαό ο οποίος να γνωρίζει πως δεν ψηφίζει απλώς για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρη την ευρωζώνη, και εμείς χρειάζεται να φανούμε αλληλέγγυοι», δήλωσε διατυπώνοντας την εκτίμηση πως οι έλληνες ηγέτες, όπως και οι ευρωπαίοι εταίροι τους, συμπαρήγαγαν την κρίση στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή