Παππάς: Οχι κούρεμα καταθέσεων, συμφωνία μέχρι τις 20 Ιουλίου

Παππάς: Οχι κούρεμα καταθέσεων, συμφωνία μέχρι τις 20 Ιουλίου

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμφωνία μέχρι τις 20 Ιουλίου, ημέρα λήξης της προθεσμίας πληρωμής των ομολόγων της ΕΚΤ, επιθυμεί η Αθήνα, σύμφωνα με τηλεοπτικές δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας. Ο κ. Παππάς υποστήριξε επίσης ότι δεν θα γίνει κούρεμα καταθέσεων, δεδομένου ότι οι συνθήκες για την ομαλοποίηση της κατάστασης του τραπεζικού συστήματος είναι "ευνοϊκές".

"Οι συνθήκες για την ομαλοποίηση της κατάστασης του τραπεζικού συστήματος είναι ευνοϊκές" δήλωσε ο κ. Παππάς. "Ηδη αρκετοί ευρωπαίοι αξιωματούχοι δηλώνουν διατεθειμένοι να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν υπάρχει λόγος να μην έχουμε ρευστότητα…"

Ο κ. Παππάς δήλωσε αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας, υποστηρίζοντας ότι την επιθυμούν όλες οι πλευρές. "Υπάρχει μεγάλη δυνατότητα και αποφασιστικότητα και είμαι προσωπικά πολύ αισιόδοξος, έχει καλυφθεί πολύ έδαφος, τα πράγματα θα είναι θετικά ώστε να επιτευχθεί σύντομα μια καλύτερη συμφωνία".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης δήλωσε, απο την πλευρά του ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να ολοκληρωθούν πολύ σύντομα, ακόμα και μετά από 48 ώρες. Ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, ωστόσο, υποστήριξε ότι η συμφωνία θα μπορούσε να κλείσει ακόμα και εντό 24 ωρών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή