Αποψη: «Συλλογικότητα, αλληλοσεβασμός, ελπίδα»

Αποψη: «Συλλογικότητα, αλληλοσεβασμός, ελπίδα»

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε στιγμές ακραίας αβεβαιότητας και διάχυτης αίσθησης ότι αρνητικά στοιχεία μιας ταραγμένης και πιεσμένης ασφυκτικά κοινωνίας έρχονται σαν τσουνάμι διαρκώς στο προσκήνιο, σε στιγμές δηλαδή σαν τις τωρινές, μόλις κάνουν την εμφάνισή τους μπροστά στα μάτια σου πράξεις-ενέργειες-πρωτοβουλίες που χαρακτηρίζονται από τα στοιχεία της συλλογικότητας, του αλληλοσεβασμού και της αφοσίωσης σε κοινούς στόχους με πυξίδα την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, τότε μια ανάσα αισιοδοξίας σε πλημμυρίζει.

Υπέπεσε στην αντίληψή μου η ύπαρξη της ακόλουθης επιστολής εργαζομένων σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο. Την μοιράζομαι γιατί αξίζει κι άλλοι να αισθανθούν την ίδια ανάσα.

«Υπάρχει και αυτή η Ελλάδα της ευθύνης και της προνοητικότητας.

Στη δίνη των προβλημάτων, οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών, που αντιμετωπίζει η χώρα μας, οι εργαζόμενοι των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΙΤΟΝΑ αισθανόμαστε ευτυχείς που βιώνουμε στον εργασιακό μας χώρο μια πραγματικότητα, που ενισχύει τη συλλογικότητα, τον αλληλοσεβασμό, την αφοσίωση στον κοινό στόχο, την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, δικό μας και των μαθητών μας.

Διαβλέποντας τις εξελίξεις, η Διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων, από την Τρίτη, 16 Ιουνίου προκατέβαλε στους εργαζόμενους του Σχολείου τον μισθό του Ιουνίου και τη Δευτέρα, 22 Ιουνίου προκατέβαλε τον μισθό του Ιουλίου. Η απόφαση αυτή ήταν μία εκδήλωση έμπρακτης αλληλεγγύης, βαθιάς προνοητικότητας, ευαισθησίας και σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Οι εργαζόμενοι στα Εκπαιδευτήρια ΓΕΙΤΟΝΑ, εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς τη Διεύθυνση του Σχολείου και διαβεβαιώνουμε τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους, πως θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με βαθιά αφοσίωση για την πρόοδο των μαθητών μας.

Δηλώνουμε πως, αφοσιωμένοι στον κοινό στόχο, που δεν είναι άλλος από την ανάπτυξη της προσωπικότητας και την ανάδειξη των χαρισμάτων των μαθητών μας, θα σταθούμε αρωγοί στον πολύπλευρο αγώνα του Σχολείου μας, προκειμένου να ξεπεράσουμε αλώβητοι τις συμπληγάδες και τις φουρτούνες των καιρών.

Οι εργαζόμενοι των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΙΤΟΝΑ”.

(Για την αντιγραφή, ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή