«Το ΔΝΤ δεν μπορεί να δώσει χρήματα στην Ελλάδα»

«Το ΔΝΤ δεν μπορεί να δώσει χρήματα στην Ελλάδα»

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν μπορεί να διαθέσει χρήματα σε μία χώρα που βρίσκεται σε καθυστέρηση πληρωμών. Αυτό εξήγησε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες η διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ΔΝΤ, η κ. Λαγκάρντ και ο κ. Τσίπρας συζήτησαν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα. Οπως τόνισε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος, «η διευθύντρια εξήγησε ότι το Ταμείο δεν έχει τη δυνατότητα να εκταμιεύσει χρήματα λόγω της πολιτικής του για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, αλλά προσφέρθηκε να διαθέσει τεχνική βοήθεια όπου του ζητηθεί από τις ελληνικές αρχές».

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, εξάλλου, η κ. Λαγκάρντ δεν θα μεταβεί σήμερα στις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση του Eurogroup, με την αιτιολογία ότι πρόκειται για μία «πολιτική» συνάντηση. Χθες εξάλλου ενημερώθηκε το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ για τις εξελίξεις στην Ευρώπη και το ελληνικό δημοψήφισμα.

Πάντως η διοίκηση του ΔΝΤ φαίνεται πως αιφνιδιάστηκε από το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αμερικανός αλλά και ο Ελληνας εκπρόσωπος υποστήριξαν την ανάγκη αναδιάρθρωσης του χρέους, με τον εκπρόσωπο των ΗΠΑ να τονίζει την ανάγκη να συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις για μία συμφωνία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή