Κριτική στο Μαξίμου από Φώφη Γεννηματά

Κριτική στο Μαξίμου από Φώφη Γεννηματά

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις ευθύνες της κυβέρνησης για την καθυστέρηση της συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και μάλιστα σε περιβάλλον οικονομικής ασφυξίας και κοινωνικής πίεσης αναδεικνύει η κ. Φώφη Γεννηματά. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η οποία σήμερα θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες προκειμένου να συναντηθεί με ηγέτες του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ) και θα τους ζητήσει να στηρίξουν την ελληνική υπόθεση, επισήμανε χθες ότι η πρωτοβουλία για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον κ. Πρ. Παυλόπουλο «δυστυχώς γίνεται στο και πέντε». Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι ο κ. Αλ. Τσίπρας ζητεί τη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων «με τις τράπεζες κλειστές, χωρίς ρευστότητα, τη χώρα στον αέρα, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς προστασία και την ελληνική κοινωνία να βιώνει δραματικές καταστάσεις». Και διευκρίνισε πως «αν η πρωτοβουλία αυτή είχε αναληφθεί νωρίτερα, όπως κατ’ επανάληψιν είχαμε ζητήσει, γιατί πιστεύουμε στην εθνική συνεννόηση, πολλά από αυτά που ζούμε σήμερα θα μπορούσαμε να τα είχαμε αποφύγει».

Η κ. Γεννηματά άφησε με σαφήνεια να εννοηθεί ότι η ίδια μπορεί να συνυπογράφει το κοινό ανακοινωθέν με τους υπόλοιπους αρχηγούς, ωστόσο διαχώρισε τη θέση της ως προς την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης η οποία, όπως είπε, πρέπει να συνεχιστεί αποκλειστικά «με ευθύνη της κυβέρνησης». Και υπογράμμισε πως η λύση θα πρέπει να είναι «λυτρωτική», να υπηρετηθεί «χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση και χωρίς δεύτερες σκέψεις» από την κυβέρνηση. Η λύση αυτή, διευκρίνισε, θα πρέπει να στηρίζεται σε μια βιώσιμη συμφωνία η οποία θα διασφαλίζει την ισότιμη παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και στο ευρώ, με παράλληλη «αποκατάσταση και ομαλοποίηση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής». Η κυβέρνηση, κατέληξε η κ. Γεννηματά, «δεν έχει εντολή για ρήξη. Ο ελληνικός λαός πρέπει να δικαιωθεί για τις προσπάθειες που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια».

Ενημέρωση βουλευτών

Χθες το βράδυ, μετά και την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τις επαφές που είχε η κ. Γεννηματά προκειμένου να οριστικοποιήσει το σημερινό πρόγραμμά της στις Βρυξέλλες (θα μιλήσει στη σύνοδο του ΕΣΚ και θα έχει επαφές με ομολόγους της), συγκάλεσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε τους βουλευτές του κόμματός της για το περιεχόμενο των πολύωρων συνομιλιών μεταξύ των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο. Από τη χθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. απουσίαζε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφενός επιθυμεί να διατηρηθεί όσο γίνεται πιο μακριά από τις κομματικές δραστηριότητες και υποχρεώσεις, αφετέρου διατηρεί τη δική του, διακριτή, ανάγνωση των εξελίξεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή