Ενίσχυση συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ

Ενίσχυση συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε θετικό κλίμα και με διάθεση περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον πρωθυπουργό Μπένζαμιν Νετανιάχου και άλλους αξιωματούχους στο Τελ Αβίβ.

Ο Ελληνας υπουργός αναφέρθηκε στην αλματώδη πρόοδο των σχέσεων των δύο χωρών τα τελευταία χρόνια στους τομείς της ασφάλειας, της ενέργειας, του τουρισμού και της οικονομίας, τονίζοντας ότι υπάρχουν πολύ καλά σχέδια με μακροχρόνια προοπτική που θα υλοποιήσουν από κοινού οι δύο χώρες.

Αυτήν τη στιγμή, είπε ο κ. Κοτζιάς, διεξάγεται σε βάθος διμερής πολιτικός διάλογος σχετικά με όλα τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια στην περιοχή, επισημαίνοντας την ανάγκη να δημιουργηθεί ενισχυμένο πλέγμα σταθερότητας και ασφάλειας, καθώς τα προβλήματα αποσταθεροποίησης οξύνονται.

Αναφερόμενος στην τριμερή συνεργασία μεταξύ Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας, ο κ. Κοτζιάς είπε ότι είναι πολύ σημαντική και συνιστά γραμμή σταθερότητας σε αυτήν την περιοχή. Η τριμερής αναμένεται να πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο. Η σταθερότητα και η ασφάλεια, πρόσθεσε, αποτελούν το κοινό μας συμφέρον και έκανε λόγο για αμοιβαία απόφαση που κινεί μια δυναμική ανάπτυξης και στρατηγικής συνεργασίας των δύο λαών και των δύο κρατών. Ο Ελληνας υπουργός συζήτησε επίσης θέματα σχετικά με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ενώ εκκρεμεί η πραγματοποίηση συνάντησης υψηλού επιπέδου Ελλάδας-Ισραήλ, η οποία, λόγω των εξελίξεων στη χώρα μας, έχει αναβληθεί.

Ο κ. Κοτζιάς θα πραγματοποιήσει σήμερα επίσκεψη στην Παλαιστίνη, όπου θα έχει συνάντηση, στη Ραμάλα, με τον υπουργό Εξωτερικών Ρίαντ Αλ Μάλκι και στη συνέχεια θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς. Ο Ελληνας υπουργός αναμένεται να απευθύνει πρόσκληση στον κ. Αμπάς να επισκεφθεί την Ελλάδα σε χρόνο κατάλληλο και σίγουρα μετά την ομαλοποίηση της κατάστασης στη χώρα μας. Σημειώνεται ότι η επίσκεψη Αμπάς σχεδιάζεται να συμπέσει με την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης από την ελληνική Βουλή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή