ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρετανός πρέσβης: Εκκληση προς όλες τις πλευρές για συμφωνία

vretanos-presvis-ekklisi-pros-oles-tis-pleyres-gia-symfonia-2092139

Έκκληση σε όλες τις πλευρές να κάνουν μια τελευταία προσπάθεια για μια συμφωνία που θα εκτονώσει την κρίση, κάνει ο πρέσβης της Βρετανίας στην Ελλάδα Τζον Κίτμερ, σημειώνοντας ότι με τους Βρετανούς τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα, δεν έχουν παρατηρηθεί προβλήματα. Τους συνιστά δε, να είναι καλά προετοιμασμένοι και να κάνουν τις διακοπές τους χωρίς ανησυχία.

Η δήλωση του κ. Κίτμερ έχει ως εξής: «Στο δημοψήφισμα της Κυριακής, οι πολίτες της Ελλάδας εξέφρασαν τη θέση τους ξεκάθαρα σε μια σημαντική συγκυρία της οικονομικής κρίσης. Εδώ και σχεδόν 200 χρόνια η Ελλάδα και η Βρετανία είναι σύμμαχοι με μια λαμπρή κοινή ιστορία. Ξέρουμε καλά ότι οι Έλληνες είναι περήφανος λαός και σεβόμαστε την απόφασή του. Παρά ταύτα, η αβεβαιότητα για τις εξελίξεις παραμένει. Καλούμε όλες τις πλευρές να κάνουν μια τελευταία προσπάθεια για μια συμφωνία που θα εκτονώσει την κρίση».

Αναφερόμενος στους Βρετανούς που επισκέπτονται την Ελλάδα αναφέρει: «Είναι μέρος της δουλειάς μου και της δουλειάς των συνεργατών μου στην Αθήνα, τη Ρόδο, την Κρήτη, την Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο να στηρίζουμε τους Βρετανούς που χρειάζονται βοήθεια. Γι' αυτό και έχουμε ήδη ενισχύσει τα προξενεία μας, καθώς ξεκινάει η κατ' εξοχήν τουριστική περίοδος στην Ελλάδα.

Ταξιδεύω στην Ελλάδα εδώ και τριάντα χρόνια, τα τελευταία δυόμισι χρόνια έχω το προνόμιο να μένω εδώ, και ξέρω πολύ καλά ότι η Ελλάδα είναι φιλόξενη χώρα και οι Έλληνες θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να καλωσορίζουν τους επισκέπτες τους ακόμα και κάτω από ασυνήθιστες συνθήκες. Έως αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάποια πληροφόρηση από τους τουριστικούς πράκτορες σχετικά με τυχόν προβλήματα στις υπηρεσίες στα νησιά. Από πλευράς μας, έχουμε κάνει τον απαραίτητο σχεδιασμό ώστε οι Βρετανοί πολίτες που επισκέπτονται την Ελλάδα να είναι καλά προετοιμασμένοι και να κάνουν τις διακοπές τους χωρίς καμία ανησυχία».