Μέρκελ: «Περιμένουμε λεπτομερείς προτάσεις έως την Πέμπτη»

Μέρκελ: «Περιμένουμε λεπτομερείς προτάσεις έως την Πέμπτη»

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν υπάρχουν ακόμη οι προϋποθέσεις για να αρχίσει η διαδικασία για ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα μέσω του ESM δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Α. Μέρκελ μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής.

Η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι σέβεται το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, αλλά όπως είπε υπάρχουν άλλα 18 κράτη μέλη στην ευρωζώνη.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ως την Πέμπτη περιμένουν από την ελληνική κυβέρνηση να καταθέσει λεπτομερείς προτάσεις με μέτρα και μεταρρυθμίσεις που θα συνοδεύουν τις εκταμιεύσεις από το πρόγραμμα του ESM. Όπως εξήγησε η Α. Μέρκελ, οι προτάσεις αυτές θα ανοίξουν το δρόμο για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, για το νέο πρόγραμμα βοήθειας και θα πρέπει να περιλαμβάνουν περισσότερες δεσμεύσεις από ότι το δεύτερο πρόγραμμα της Ελλάδας που δεν ολοκληρώθηκε.

«Χρειαζόμαστε ένα πολυετές πρόγραμμα που θα ξεπερνά κατά πολύ το πρόγραμμα που είχαμε συζητήσει πριν από δέκα μέρες. Η Ελλάδα θα πρέπει να μπει σε μια διαδικασία πολυετή», πρόσθεσε η Μέρκελ και τόνισε ότι «η κατάσταση στην Ελλάδα έχει δυσκολέψει κατά πολύ».

Η Άγκελα Μέρκελ σημείωσε, επίσης, ότι η έναρξη των διαπραγματεύσεων για ένα νέο πρόγραμμα θα πρέπει να εγκριθεί και από τη γερμανική Βουλή. «Πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι έχει νόημα να ξεκινήσουν και πάλι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα», πρόσθεσε η ίδια.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις Μέρκελ μετά τη Σύνοδο Κορυφής:

Προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής η Άγκελα Μέρκελ δήλωσε: «πιστεύουμε ακόμη ότι η αλληλεγγύη σε ευρωπαϊκό επίπεδο και η υπευθυνότητα σε εθνικό επίπεδο, που προσφέρει η κάθε πλευρά, συνδέονται άρρηκτα. Με άλλα λόγια, χωρίς αλληλεγγύη δεν υπάρχει πιθανότητα να προσφερθεί βοήθεια, χωρίς αλληλεγγύη και μεταρρυθμίσεις δεν είναι δυνατόν να πάμε εκεί που θέλουμε να πάμε».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή