ΚΚΕ: Λαϊκές επιτροπές για ελλείψεις τροφίμων

ΚΚΕ: Λαϊκές επιτροπές για ελλείψεις τροφίμων

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως δικαίωση της στάσης που τήρησε το ΚΚΕ έναντι του δημοψηφίσματος, περιγράφουν τα στελέχη του κόμματος τις εξελίξεις οι οποίες έχουν δρομολογηθεί τις τελευταίες μέρες. Σε μακροσκελή ανακοίνωση που εξεδόθη από την Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, τονίζεται ότι «οι οικονομικές και πολιτικές διεργασίες που ακολούθησαν την προκήρυξη του δημοψηφίσματος αποδεικνύουν για μία ακόμη φορά τον αντιλαϊκό, ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της Ε.Ε., αλλά και τη βαθιά ανισομετρία της, τους οξυμένους ανταγωνισμούς της». Περιγράφουν το κοινό ανακοινωθέν που συνυπογράφηκε και από Ν.Δ., Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ ως έμμεση έγκριση μιας νέας «αντιλαϊκής συμφωνίας-μνημόνιο». Από τον Περισσό κατηγορούν την κυβέρνηση ότι, με ευθύνη της, δεν συμπεριέλαβε τη θέση του ΚΚΕ ως ερώτημα στο δημοψήφισμα, διότι «ήθελε να υπάρχει μόνο το δικό της, με ασάφεια διατυπωμένο, ερώτημα για να έχει λυμένα χέρια στην αξιοποίηση της μιας ή της άλλης απάντησης, ερμηνεύοντάς τη σύμφωνα με τις πολιτικές της επιδιώξεις».

Εμμέσως πλην σαφώς, η Κ.Ε. του ΚΚΕ αποδίδει ευθύνες στην κυβέρνηση για την επιδείνωση της κατάστασης της οικονομίας μετά την απόφαση για το δημοψήφισμα. Η κυβέρνηση, όπως αναφέρει, με την απόφασή της «έδωσε τη δυνατότητα στο κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκφραστές να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία σε βάρος του λαού, προκειμένου να παραμένουν εγκλωβισμένες οι εργατικές λαϊκές δυνάμεις στον μονόδρομο της Ε.Ε.». Από την Κ.Ε. του ΚΚΕ έγινε αναφορά εκ νέου στην ανάγκη να δημιουργηθούν «λαϊκές επιτροπές», ώστε να ελεγχθεί η αισχροκέρδεια, η πιθανότητα έλλειψης τροφίμων, φαρμάκων και άλλων προϊόντων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή