Ν.Δ.: Φρένο στη διαδοχολογία

Ν.Δ.: Φρένο στη διαδοχολογία

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κίνημα για… σιωπητήριο ως προς τα εσωκομματικά και τη διαδοχή συγκροτείται στη Ν.Δ., καθώς κοινή πεποίθηση αποτελεί ότι η συζήτηση παρέλκει του ενδιαφέροντος της κοινωνίας, που προφανώς επικεντρώνεται στις κρίσιμες διαβουλεύσεις για το μέλλον της χώρας.

Ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης είχε χθες συνεργασία με τον απελθόντα πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαρά, αλλά και μακρά συνάντηση με τον πρ. πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή, στο γραφείο του τελευταίου στην Παναγή Κυριακού. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση των δύο ανδρών, ο κ. Μεϊμαράκης φέρεται να έθεσε υπ’ όψιν του πρώην πρωθυπουργού την πρόθεσή του να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ανάδειξης νέας ηγεσίας, αφού πιθανότατα προηγηθεί συνέδριο του κόμματος από το φθινόπωρο και αφού έχει σταθεροποιηθεί η πορεία της χώρας. Ο κ. Καραμανλής, που διατηρεί ισχυρό παρεμβατικό ρόλο στο κόμμα, μοιάζει να συμμερίζεται την ανάλυση, καθώς θα έμοιαζε παράδοξο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανοίξει διαδικασίες διαδοχής εν μέσω θέρους και, μάλιστα, σε συνθήκες πρωτοφανούς διακινδύνευσης της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Την ίδια θέση διατυπώνουν σε συνομιλητές τους και άλλα κορυφαία στελέχη, όπως, π.χ., η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία είχε χθες συνάντηση στη Βουλή με τους κ. Ν. Δένδια και Ευρ. Στυλιανίδη.

Ο κ. Μεϊμαράκης, που μέχρι σήμερα έχει ως έδρα όχι τη Συγγρού αλλά τη Βουλή, αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του στη σημερινή (ώρα 12:00) συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος, την ίδια ώρα που σειρά βουλευτών (όπως ενδεικτικά ο κ. Νικ. Κακλαμάνης) εμφανίζονται μεν πρόθυμοι να παράσχουν πολιτική νομιμοποίηση στον κ. Μεϊμαράκη (σ.σ., που πάντως λειτουργεί βάσει καταστατικού), ωστόσο θέλουν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο ο μεταβατικός πρόεδρος να διεκδικήσει, στη συνέχεια, και την ηγεσία. Ο κ. Μεϊμαράκης δεν συζητά σχετικά, ωστόσο συνομιλητές του θεωρούν εξίσου πιθανό το ενδεχόμενο να εγγυηθεί τη διαδοχή, αλλά και να τη διεκδικήσει.

Χθες σειρά στελεχών έβαλε εναντίον όσων έσπευσαν να αυτοπροταθούν για την ηγεσία, με την κ. Ολγα Κεφαλογιάννη να σχολιάζει ότι «σε αυτές τις οδυνηρές στιγμές της μεγάλης εθνικής κρίσης, η συμμετοχή σε πολιτικά καλλιστεία προκαλεί οργή ή χλεύη στους πολίτες που αγωνιούν για το μέλλον τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή