Εξέταση του ελληνικού αιτήματος από Κομισιόν και ΕΚΤ ζητά ο ESM

Εξέταση του ελληνικού αιτήματος από Κομισιόν και ΕΚΤ ζητά ο ESM

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να εξετάσει το ελληνικό αίτημα για ένα τριετές πρόγραμμα προς τον ESM εξουσιοδοτεί την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM).

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ως επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου του ESM σε επιστολή του προς τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί και τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ζητά να εξεταστεί κατ' αρχήν κατά πόσο το αίτημα της Ελλάδας μπορεί να προκαλέσει κινδύνους στη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Ευρωζώνης στο σύνολο της αλλά και ξεχωριστά των κρατών – μελών. 

Επίσης ζητά να εξεταστεί σε συνεργασία με το ΔΝΤ, εάν το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο καθώς και ποιες είναι οι πραγματικές χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας.

Στο τέλος της επιστολής αναφέρεται ότι οι αξιολογήσεις αυτές σε συνδυασμό με την πρόταση του επικεφαλής του ESM θα αποτελέσουν τη βάση για την απόφαση χορήγησης ή μη βοήθειας προς την Ελλάδα με τη μορφή δανείου.

Επισυνάπτεται ολόκληρη η επιστολή.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή