Φ. Γεννηματά: Το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει άλλοθι για διπλά σχέδια

Φ. Γεννηματά: Το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει άλλοθι για διπλά σχέδια

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ταχύτητα και αξιοπιστία προκειμένου να κατατεθεί αμέσως ολοκληρωμένη και συνεκτική πρόταση για συμφωνία με τους εταίρους ζήτησε χθες από την κυβέρνηση η κ. Φώφη Γεννηματά. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε χθες το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Αλ. Τσίπρα, ο οποίος την ενημέρωσε για τα δεδομένα ώς αυτή τη χρονική στιγμή, δίχως να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση για σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών. Η κ. Γεννηματά επανέλαβε προς τον πρωθυπουργό ότι διαθέτει διπλή εντολή: να μην προχωρήσει σε ρήξη και να διαπραγματευθεί με στόχο την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και στο ευρώ. Τον ενημέρωσε για τις επαφές που είχε προχθές το βράδυ με τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές ηγέτες στις Βρυξέλλες, αλλά και για τη δήλωση που έκανε χθες.

Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε χθες νωρίς το πρωί ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί πια να κρύβεται, καθώς «αντί να φέρει τη συμφωνία που είχε υποσχεθεί, γύρισε με τελεσίγραφο». Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι το κόμμα της δεν έχει δώσει «λευκή επιταγή» στην κυβέρνηση και στον κ. Τσίπρα «για επιλογές, πρωτοβουλίες, παραλείψεις και παιγνίδια εις βάρος της Ελλάδας και των Ελλήνων. Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να γίνει άλλοθι σε σκοτεινά διπλά σχέδια με σκοπιμότητες και κρυφές ατζέντες». Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ «ήταν και είναι απέναντι στους ριψάσπιδες, στους τυχοδιώκτες και τους ψευτοπατριώτες. Γιατί οι πράξεις τους αντικειμενικά ισοδυναμούν με προδοσία και καταστροφή».

Χθες το μεσημέρι, η κ. Γεννηματά προήδρευσε της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, την οποία ενημέρωσε για τις εξελίξεις. Αναφέρθηκε στους έξι μήνες της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, λέγοντας ότι κατά την περίοδο αυτή «μειώθηκαν σημαντικά η αξιοπιστία, οι συμμαχίες, τα διεθνή ερείσματα, η φερεγγυότητα της Ελλάδας στην Ευρώπη και τον κόσμο». Επίσης, μίλησε για τις ευθύνες των Ευρωπαίων εταίρων, στους οποίους απηύθυνε πρόσκληση «να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και των ευθυνών τους για την Ελλάδα, για το ευρώ, για την ενωμένη Ευρώπη». Αλλά και, όπως είπε, «να αναλάβουν δεσμεύσεις για τη διασφάλιση των αναγκαίων πόρων, για τη χρηματοδότηση συγκεκριμένων πολιτικών και τη δρομολόγηση διαδικασιών αναδιάρθρωσης και απομείωσης του δημοσίου χρέους».

Στη χθεσινή συνεδρίαση τοποθετήθηκαν οι περισσότεροι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο στη Χαρ. Τρικούπη προκλήθηκε ενόχληση για τις διαρροές που εμφάνιζαν την Κ.Ο. να έχει διχαστεί ανάμεσα στην κ. Γεννηματά και τον προκάτοχό της. Μάλιστα εξεδόθη και ανακοίνωση στην οποία τονίζεται ότι «οι διαρροές αφορούν μια εικονική πραγματικότητα που είναι στο μυαλό αυτών που τις διακινούν. Είναι αναντίστοιχες με την κρισιμότητα των στιγμών και το κλίμα συλλογικότητας και ομοψυχίας που επικρατεί στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, που βρίσκεται όλες αυτές τις μέρες σε διαρκή συνεδρίαση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή